Homosexuellt pingvinpar stjäl bebis – men 2 dagar senare brister hela zoot ut i glädjetårar

Jag tycker personligen att alla djur ska få leva ute i det fria, som det var tänkt från början. Jag tycker absolut inte att de hör hemma i djurparker för människors beskådan.

Men är solklart att den här djurparken värnar väldigt mycket om sina djur – annars hade inte historien fått ett så underbart slut.

Pingviner är underbara små varelser som kan känna kärlek – både gentemot en partner och barn.

Passade på under badet

Det var alltså kärlek som fick ett homosexuellt pingvinpar att stjäla en liten pingvinunge från sina föräldrar på Odense Zoo i Danmark.

Medan ungens föräldrar var och badade så passade paret på och vaggade iväg med ungen. Enligt personal på djurparken så skötte de båda papporna om ungen på ett exemplariskt vis, skriver Aftonbladet.

Riktiga pappan drev bara runt

– Jag trodde att föräldrarna skulle komma och kräva tillbaka sin unge. Men hanen drev runt som om han aldrig haft ett barn, och honan verkade bara söka lite, säger Sandie Hedegård Munck på Odense Zoo.

När ”kidnappningen” uppdagades så lämnade personalen tillbaka ungen till sina rättmätiga föräldrar – till de tillfälliga pappornas stora förtret. När personalen såg hur ledset paret blev så letade de fram ett pingvinägg, som paret nu får passa och snart bli pappor till.

Den här udda historien fick mig att le stort! Var inte snål nu, tryck på dela-knappen så dina vänner också får läsa den här underbara historien!