I framtiden kan din sexrobot bli hackad och omprogrammerad för att döda dig

I framtiden kan din sexrobot bli hackad och omprogrammerad för att döda dig

Vi lever i robotarnas tidsålder. De har snabbt tagit sig från fabrikernas rullband till att dammsuga våra vardagsrum – och nästa stopp är sovrummet.

Redan nu finns det tekniskt framskridna sexrobotar som kan svara på röstkommandon och följa enkla instruktioner och allting pekar på att de robotarna kommer bli ännu mer avancerade i takt med att den artificiella intelligensen utvecklas.

Men det medföljer också risker menar experter.

En robot med artificiell intelligens kan vara lockande för många eftersom den ger en mer mänsklig upplevelse för användaren. Men till vilket pris?

Vi har tidigare skrivit om att sexrobotar med fungerande penisar kan ersätta män. Och att sexrobotar med fungerande g-punkter kan ersätta kvinnor.

En av dem som varnar för att AI kan vara början på slutet är superentreprenören Elon Musk som bland annat står bakom elbilen Tesla. Han är orolig för hur artificiell intelligens kan användas militärt och möjligheten att maskinerna vänder sig i mot oss.

Kan sexrobotar vända sig i mot oss i framtiden?
Kan sexrobotar vända sig i mot oss i framtiden?

En annan ansedd forskare som nu gett sig in i debatten är Dr Nick Patterson vid Deakin universitetet i Australien. Han mer att ett av de största hoten inte kommer från krig, utan från kärleken.

Eller, i alla fall något som liknar kärlek mellan människor och robotar.

I en intervju i Daily Star varnar professorn för att hackare i framtiden kan rikta in sig på robotar som är designade för sex.

– Hackare kommer kunna kacka sig in i robotar eller robotliknande apparater och ta över full kontroll av deras armar, ben och andra delar som till exempel knivar, säger Patterson till tidningen.

– De här robotarna kan väga upp till 90 kilo och är väldigt starka. När en robot väl är hackat har hackern full kontroll och kan ge den order. Det sista du vill är att en hacker tar kontroll över en sådan robot. När den väl är hackad skulle den absolut kunna göra handlingar vars uppsåt är att göra skada, säger Patterson.

Om det som Patterson säger stämmer finns det tyvärr en chans att någon kommer att råka illa ut av en sexrobot i framtiden.

Vad tror du? Är du orolig för att sexrobotarna kommer att skada människor?

Dela gärna artikeln vidare för att fortsätta diskussionen.