Ilsken insändare: ”Varför bara plocka upp bajs efter hundar?”

Hundägare har blivit mycket bättre på att städa undan bajset efter sina hundar, men två djur man fortfarande inte plockar upp efter är häst och människa – det menar signaturen ”Den lilla kotten” i en ilsken insändare på sajten Mitt i Stockholm.

Tycker du att artikelförfattaren har en poäng, eller är ute och cyklar?

Så här står det i insändaren hos Mitt i Stockholm:

”Jag har märkt att hundägare blivit mycket bättre på att plocka upp efter sina hundar. Men två djur man inte plockar upp efter är häst och människa. Hur fräscht är det med människobajs i skogen?

Skon blir helt förstörd – av bajs

Jag har sett det flera gånger. Jag vet att det finns löpare som sätter sig och bajsar i skogen. Dessutom ligger det hästskit lite här och var på gångvägar i exempelvis Norrviken.

Bild: Shutterstock

Tänk dig att du tar en härlig promenad. Plötsligt har du trampat i något slemmigt. Din vita tygsko är förstörd av brunt, kletigt hästbajs. Bajs på vägar eller i skogen slutar ofta under en sko eller i en mun eftersom både hundar och små barn äter bajs om de får chansen. Inte särskilt fräscht.

Du kanske säger att bajs är utmärkt gödsel som hör hemma i naturen. Visst, men gångvägar behöver inte gödslas”, skriver personen.

Vad tycker du – är författaren till insändaren rätt ute? Ge oss nu din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare den här artikeln om du håller med!