Invånare på paradisö brände ner hela flygplatsen – i rädsla för coronasmittade turister

Flygplatsen på turistön Södra Caicos utanför Dominikanska republiken har brunnit ner till grunden.

Anledningen är att lokalbefolkningen inte vill ha dit några coronasmittade främlingar – och därför tog till den drastiska åtgärden.

– Många är rädda, säger en kvinna som bor på ön till Aftonbladet.

Foto: TT / Adam Ihse

Det var i helgen som den lilla flygplatsen på Södra Caicos brann ner till grunden. Det väcktes direkt misstankar om att branden var anlagd – och enligt boende på ön handlar det om en rädsla för coronaviruset, skriver Aftonbladet.

– Folk här vill inte att turister ska komma hit, främst från USA, och föra med sig coronaviruset till ön, säger en kvinna till tidningen.

Kan bara resa till ön med färja

Hon berättar att det var många invånare på ön som slöt upp och gemensamt tog sig till den spartanska flygplatsen. Väl där tände man eld på huvudbyggnaden – som brann ner.

Foto: Wikimedia Commons

Deras plan verkar dessutom ha fungerat.

Just nu kan nämligen flyg varken avgå från, eller landa på, den västindiska paradisön som tillhör ögruppen Turks and Caicos.

– Det enda sättet att komma hit är med färja, och det är väldigt besvärligt, säger kvinnan.

Ingen på ön är smittad

Många av de 2 000 invånarna på ön är dock inte speciellt glada över det inträffade då just turismen är en viktig inkomstkälla för en stor del av befolkningen.

Foto: Piqsels

Man har nu börjat titta på alternativa lösningar för flygplatsen, skriver Aftonbladet. Som att använda en byggnad i närheten. Problemet är dock att det inte finns någon fungerande el.

Hittills har ingen bekräftats smittas av coronaviruset på Södra Caicos.

I kaotiska tider väljer somliga att ta till drastiska åtgärder, men det här var kanske att gå lite väl långt. Tryck nu på dela-knappen för att berätta hur du tycker att man ska hantera coronaviruset!