Jana, 34, får panik av heta sexbilderna i exets mobil – förbjudna kontringen får nu tusentals att jubla

Enligt en färsk studie så svarade hela 23 procent i åldrarna 21 till 75 år att de någon gång delat med sig av avklädda bilder till fler än tre personer – och det här med nakenfoton är något många sysslar med.

Möjligtvis kan det kittla lite grann att elda upp stämningen inför att man ses igen, men det här kan givetvis också skapa problem. I synnerhet om man är ett par och senare väljer att gå skilda vägar.

Det här råkade Jana Hocking ut för, men hon hade dock en lösning för att slippa se sitt ex skicka ut hennes nakna bröst till andra.

Det är i en krönika på den australiska livsstilssajten Whimn som den 34-åriga TV-producenten berättar om en händelse som inträffade för några år sedan – och som nu skapat rubriker världen över, vilket bland andra Expressen rapporterat om.

Blev rädd för konsekvenser

Jana Hocking hade då gjort slut med en kille och han hade inte tagit det hela speciellt bra. Samtidigt visste hon att den tidigare pojkvännen hade nakenbilder på henne på sin telefon – i synnerhet foton av hennes bröst.

Då Jana blev rädd att de intima bilderna skulle kunna användas i fel syfte så bestämde hon sig för att göra något åt saken.

Under nattetid, när exet låg och sov, så bröt hon sig in i hans hem genom att klättra in via ett fönster. Sedan letade hon rätt på telefonen och ”skrollade” fram till de avklädda bilderna.

Fotot är en genrebild har inget med Janas berättelse att göra. Bild: Shutterstock.

Därefter raderade hon det riskabla innehållet – och smet sedan iväg.

Jag var medveten om att han hade en bröstbild på sin telefon och tanken på att han skulle kunna använda den som hämnd blev väldigt verklig. Så jag gjorde något som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle göra”, skriver hon i krönikan.

Vid den här punkten var, tack och lov för Jana, inte upplåsning med fingeravtryck uppfunnet – och därför gjordes det hela dessutom tekniskt möjligt.

”Ni ska vara förberedda”

Jana berättar att hon flera gånger läst om kvinnor som råkat ut för så kallad ”hämndporr” – alltså att den andra parten lägger ut intima videos och bilder offentligt i syfte att åsamka skada. Det här ville den nu 34-åriga kvinnan undvika – till varje pris.

Hon ville helt enkelt inte att hela världen skulle få tillgång till hennes bröst, men det var inget hon hade reflekterat över när kärleken var på topp och deras relation kändes självklar.

Missförstå mig inte, jag säger inte att ni INTE ska skicka heta bilder till den där speciella personen. Jag menar bara att ni ska veta att relationer ibland inte går som man tror – och tro mig, det gör dem – och att ni ska vara förberedda på att andra kan komma att se bilden”, skriver Jana i sin krönika.

Till australiska news.com.au säger hon att moralpoliserna varit efter henne med högafflar, men att majoriteten av responsen ändå varit positiv.

– Det har varit många kvinnor som har skickat meddelanden och sagt att de önskar att de haft modet att göra samma sak. Även om jag inte förespråkar att bryta sig in i någon annans hus, står jag fast vid mitt beslut, säger Jana till sajten.

Jag tycker att Janas ”hämnd” var helt klockren! Det gäller att våga ta för sig och jag förstår henne fullt ut! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kanske fler kan vara försiktiga med vad de skickar till andra i framtiden!