JUST NU: Systembolaget öppnar butik som säljer iskall starköl – här kommer den att ligga

Att få ta sig en kall öl efter en lång arbetsvecka kan vara bland det härligaste man kan göra. Det blir liksom officiellt helg när man öppnar dagens första kalla och hör det där ”pytsch”-ljudet.

Men det finns ett visst hinder med det där – man måste ju kyla ned ölen innan den går att dricka. Det lämnar en med två alternativ: antingen köpa öl på torsdagen så att den får stå i kylen över natten och bli kall, eller att besöka en pub där man får kall öl serverad.

Men från och med den 4 november kommer man att knata ut från bolaget och knäppa en kall direkt när man kommer hem – om man bor i Göteborg.

Det är ölsajten Beernews som avslöjar att det kommer att öppna ett nytt Systembolag vid Nordstan i Göteborg – som bara fokuserar på öl.

Bildkälla: Shutterstock

Kall öl i hyllorna

Beernews har varit i kontakt med Systembolaget som bekräftar att den nya butiken kommer att ha landets bästa utbud av ölsorter.

Men också att man kommer att kunna köpa kall öl där.

Bildkälla: Flickr

– Jag kan bekräfta att en liten del av lokalen kommer att hållas tempererad, men vi kommer att berätta mer på en pressträff 3 november, säger Emelie Westrup, kategorichef för öl på Systembolaget, till Beernews.

Det kommer då att handla om ett fåtal ölsorter som innehåller mycket humle och således mår bättre av att förvaras kallt.

”Många som är nyfikna”

Butiken, som slår upp portarna den 4 november, kommer att heta Systembolagets Ölstudio.

Bildkälla: Pixabay

Föga förvånande är många väldigt förväntansfulla.

– Det är många som är nyfikna och det här har också ett stort fokus från vår sida. Det kommer att finnas ett sortiment vid öppning och sedan ska det utvecklas. Vi utesluter egentligen ingenting, säger Westrup till Beernews.

Vilka magiska nyheter – det är ju nästan så att man packar ihop och flyttar till Göteborg!

Bildkälla: Flickr

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!