Karin ritar tiotals otroliga teckningar över sina hemska corona-symptom – och får oss att skratta mitt i eländet

Läraren Karin Nygårds är sjukskriven på grund av misstänkt coronavirus sedan drygt sex veckor tillbaka. Som terapi för sig själv, men också för att spegla hur lurigt sjukdomen kan bete sig, så har hon ritat teckningar över sina symptom.

– Allt började som ett skämt, säger hos till tidningen Läraren.

Bild: Facebook/Karin Nygårds

Den fullständiga kavalkad av sjukdomssymptom som Karin Nygårds drabbats av under sin sjukskrivning har lett till en stor mängd teckningar som hon delat på Facebook. Läraren har pendlat från att ha så kraftig huvudvärk att hon kräkts och svimmat till att känna sig så gott som frisk.

Började med torrhosta

Av egen erfarenhet kan hon dock förstå hur svårt det är för andra att inse när man bör sjukskriva sig från jobbet – och att veta när man smittar eller inte. För henne började det hela med torrhosta.

– Jag tänkte ”men gud, ska man behöva vara hemma för en töntig liten hosta?”. Kunde det vara pollenallergi, undrade jag – och ringde till min mamma som är läkare, berättar Karin för tidningen Läraren.

Lite suddig, men det är ju så jag känner mig efter en dag i inspelningsstudion.

Posted by Karin Nygårds on Thursday, April 7, 2016

På måndagen var hon ändå beredd att vara hemma från sitt arbete som lärare på en skola i Stockholm, men då mådde hon ”alldeles utmärkt” och gick till sitt jobb. På tisdagen vaknade hon med lite irriterad hals. I vanliga fall skulle hon då gått till arbetet, men beslöt sig nu för att stanna hemma – även om hon kände sig fånig.

Bild: Facebook/Karin Nygårds

Sedan skulle fler symptom komma – och bara några timmar senare var hon sängliggande.

– Då hade jag inte förstått ännu det här med varannandagssymptomen. Det är ju så obegripligt. Normalt är man van att bli sjuk och så har sjukdomen ett förlopp och sedan vänder det och man blir frisk. Att kastas mellan jätteakut sjuk till att en stund senare känna sig bra är verkligen en märklig upplevelse, säger Karin.

Ritat klockrena teckningar

Sedan dess har hon haft blixthuvudvärk, andnöd, knallblå fötter, kräkattacker, bortdomnad tunga, värk i rygg och leder, stickande känsla i huden och enorm trötthet – för att bara nämna några av alla symptomen.

Som terapi för sig själv, men också för att spegla hur märkligt viruset kan bete sig, så har läraren teckningar över alla sina sjukdomssymptom.

– Allt började som ett skämt när jag chattade med andra smittade över nätet. Jag sa att sjukdomen är som en symptomtombola där man aldrig vet vad det är som kommer upp ur hatten när man drar.

Bild: Facebook/Karin Nygårds

– Vi skojade och sa att vi kanske skulle kunna göra en bingobricka och spela covid-bingo och det var efter det jag började rita, säger Karin, som misstänker att det är hennes många år som lågstadiefröken som gett henne lust att konkretisera sina upplevelser under sjukskrivningen.

Smittar inte längre

I dag mår hon betydligt bättre – men är fortfarande hemma. Karins läkare säger dock att hon inte smittar längre.

– Jag går inte till jobbet förrän jag mår helt bra. Jag vill gärna börja arbeta men i skolans värld är det ju svårt att halvjobba. Barn behöver sitt. De vill ha sin fröken och sin hjälp. Man måste vara där helt och det skulle jag inte klara som jag mår nu.

Nedan kan du se några fler av Karins otroliga teckningar!

Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds
Bild: Facebook/Karin Nygårds

Karin är verkligen helt underbar som hjälper oss som inte drabbats av corona att förstå vilka problem det kan innebära! Det här verkar inte alls roligt, så klart – men den här läraren bjuder verkligen på sig själv!

Tryck nu på dela-knappen så att fler nås av hennes otroliga teckningar!