Kjell Bergqvist erkänner sin olagliga metod – för att stoppa farliga fartdårar: ”Bromsade in jävligt fort…”

Kjell Bergqvist räds sällan att vara ärlig om saker och ting.

I Pär Lernströms talkshow berättar den 67-årige skådespelaren om hur han utnyttjat en polislegitimation från en gammal filminspelning för att skrämma livet ur fortkörare på de svenska vägarna.

– Man kunde sitta i bilen och bli omkörd av någon fartdåre, då höll jag fram det här mot fönsterrutan – då bromsade de in jävligt fort, skrattar han.

Som nog många vet så är Kjell Bergqvist inte främmande för att spela polis på film. Han har gjort succé i rollen som Bäckström i TV-serien med samma namn – och för cirka 30 år sedan var han konstapel i Beck.

Hade roligt med polislegitimation

Under en källarstädning lyckades 67-åringen hitta en polislegitimation från inspelningarna.

– Det där hade jag roligt med ett tag några år efter, berättade skådespelaren för en tid sedan i Pär Lernströms talkshow ”Late night Sverige med Lernström” på TV4, vilket även Expressen har skrivit om.

Bild: Wikipedia

– Man kunde sitta i bilen och bli omkörd av någon fartdåre, då höll jag fram det här mot fönsterrutan – då bromsade de in jävligt fort, skrattar Bergqvist i programmet.

Olagligt att låtsas vara polis

Han poängterar att det är olagligt att låtsas vara polis i Sverige, men menar också att det i hans fall är preskriberat sedan länge.

– Jag blev omkörd av en tomte med släpvagn med en jävla fart på Norrtäljevägen. Så jag blåste förbi och så höll jag upp det här mot rutan samtidigt som jag skymde mitt eget ansikte.

– Sedan körde jag i 40 km/h till Norrtälje – och han låg där bakom hela tiden, berättar Bergqvist och får Lernström att skratta.

Bild: Wikipedia

Den populäre och frispråkige skådespelaren hoppas få fortsätta att spela Bäckström.

– Det är mycket troligt. Det hänger naturligtvis på hur världen ser ut också framöver, men det jobbas för fullt med manus och så, säger 67-åringen.

Vad tycker du om Kjell Bergqvist? Dela vidare artikeln för att ge oss din åsikt!