Klantig tjuv knivhotar taxichaufför och smiter från notan – då avslöjas pinsamma jättetabben

Brott lönar sig sällan – och det är ju en himla tur.

Personer som inte beter sig respektfullt mot andra och inte kan förhålla sig till lagar – de förtjänar att åka dit och få sitt straff.

Om man nu tvunget ska begå ett brott gäller det ju att ha koll på situationen – annars kan man missa enkla detaljer och göra det löjligt enkelt för polisen.

Ja, ska man bli en framgångsrik brottsling, så gäller det att vara smart och ha koll på läget. Tack och lov så väljer de flesta personerna med lite vett innanför pannbenet att sysselsätta sig med betydligt bättre saker.

Smet från taxinota – efter knivhot

Twitter-kontot ”YB Södermalm”, som drivs av Viktor Adolphson, ger följarna en inblick i polisens vardag i Stockholm – och nyligen berättade man om en händelse som fick tusentals att skratta på nätet.

Bild: Flickr

Incidenten som föranledde det komiska är inte ett dugg rolig – det vill vi vara tydliga med – men det här blev inte direkt en komplicerad historia för polisen.

Så här lyder inlägget:

En man vägrade betala för sin taxiresa, drog kniv mot chauffören och sprang från platsen. Hade dock beställt taxin i sitt eget namn från egen mobil. Identifierad och misstänkt för brott.

Här tänkte gärningsmannen alltså inte efter innan han valde att hota en främmande och helt oskyldig person. Synden straffar sig själv, lyder ett välanvänt ordspråk – och det kan ju verkligen användas i det här fallet.

Snacka om att agera korkat!

Reaktionerna på nätet är dessutom ganska roliga!

Tycker du också att det här var otroligt korkat? Tryck då på dela-knappen, så kanske vi kan få fler att inse att brott inte lönar sig!