Klantig tjuv stjäl diesel från motorbåt – får oönskad överraskning och inser sitt vidriga misstag

Redan är tidig ålder lär sig de flesta att det inte är okej att stjäla från andra.

Det är dessutom något som många lyckas förhålla sig till – och att skilja på ditt och mitt är den absoluta majoriteten begåvade nog att göra.

Det är dock få saker som är så tillfredsställande som när en tjuv åker fast eller gör bort sig. Det är ju rätt åt dem – och kan förhoppningsvis också få syndarna på bättre tankar.

Så blev det nog för den här boven på västkusten som försökte stjäla diesel från en båt, men då begick ett horribelt misstag.

Den klantiga dieseltjuven

Det har nu gått ett tag sedan den då uppmärksammade händelsen – men skratten ekar nog fortfarande. Det var nämligen en båtägare i Lysekil som trodde att han för tredje gången på relativt kort tid råkat ut för en dieseltjuv.

– Han kom ner till båten, såg en slang bredvid båten och suckade uppgivet, sa Thomas Andersson, chef för polisens båtsamverkan i Västra Götaland, då till GT.

Bild: Pixnio

Då hittade han dock en kräkning intill slangen, vilket gjorde båtägaren förbryllad. Sedan upptäckte han att slangen inte var kopplad till dieseltanken på båten, utan till latrinen – där allt kiss och bajs samlas.

– Tjuven tog helt enkelt fel lock. I stället för diesel fick gärningsmannen upp … ja, något helt annat, sa Thomas Andersson.

”Slangade” nog för sista gången

Polisen delade senare den roliga händelsen på sin Facebook-sida för att uppmärksamma att det sker stölder som man försöker förebygga.

– Den här tjuven slangade nog bränsle för sista gången, tror Thomas Andersson.

Bild: Pixabay

Han lämnar också ett litet tips:

– Det man kan göra som båtägare är att märka upp bensindunkarna. Då är det enklare att lämna tillbaka det till ägarna.

Den här tjuven lärde sig nog en läxa för livet – och jag kan inte sluta le!

Tryck nu på DELA-knappen om du tycker att den här klantskallen fick precis vad den förtjänade!