Komikerns galna idé sprids som en löpeld – nu kräver 65 000 folkomröstning mot Postnord

Att skicka saker med Postnord är allt annat än enkelt nu för tiden – framför allt under juletider när alla svenskar vill få iväg sina julkort och presenter till sina nära och kära.

Var och varannan dag kan man läsa i tidningar om paket som mirakulöst försvinner eller som blir kraftigt försenade.

Postnords problem har blivit en enkel och framgångsrik måltavla för komiker som ofta levererat träffsäkra skämt om paket som aldrig hittar rätt.

Komikern Jesper Rönndahl, mest känd från satirprogrammet Svenska nyheter, gick så långt att han startade en namninsamling mot Postnord.

Nu har över 65 000 svenskar skrivit på namninsamlingen, som kräver en folkomröstning om Postnords framtid, skriver Aftonbladet.

Det var tidigare i våras som komikern Jesper Rönndahl drog igång sin kampanj, kallad ”Pexit”, i satirprogrammet Svenska nyheter som sänds på SVT. Nu har kampanjen fått in över 65 000 underskrifter och har hamnat på näringsministern Ibrahim Baylans bord.

”Förstört vår svenska post”

I programmet proklamerade Rönndahl att Postnord, som är ett samarbete mellan den svenska och danska Posten, att det är dags att folkomrösta om Postnords framtid.

”De har förstört vår fina svenska post”, kan man höra Rönndahl säga i programmet.

Bildkälla: Youtube

Över 65 000 vill folkomrösta

Det som började som en skämtsam kampanj mot Postnord har nu samlat in över 65 000 underskrifter som nu vill se en folkomröstning om Postnords vara eller icke vara.

Enligt en undersökning som Aftonbladet gjorde under 2016 så uppgav så mycket som varannan svensk att de saknar förtroende för Postnord.

Nu har namnunderskrifterna lämnats in till näringsministern Ibrahim Baylan (S), och det återstår att se om det blir en folkomröstning.

Se hela klippet med Rönndahl här nedanför!

Vad tycker du – ska vi lägga ned Postnord?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!