Kommunen vägrar ge Ted bygglov – men stenhårda kontringen får hela staden att skratta högt

Att ha med kommuner och landsting att göra innebär ofta en herrans massa väntan och byråkrati – och inte ens då är det säkert att man får som man vill.

Kort sagt ger det ofta huvudvärk att involvera sig med lokala myndigheter. Dock är man ju så illa tvungen när man ska bygga ut, då man behöver bygglov.

För Ted Pelkey i staden Swanton i norra USA rann bägaren över när kommun vägrade låta honom bygga ett garage på sin tomt för att ha sin lilla firma där.

Ted kom dock på en briljant kontring för att visa vad han känner inför kommunens beslut – en kontring som nu hyllas av hela stadens invånare, skriver Burlington Free Press.

I mer än tio års tid har Ted Pelkey försökt få tillåtelse att bygga ett garage på sin tomt. Garaget är tänkt som en affärslokal, då hans nuvarande lokal inne i staden börjar bli för liten och Ted vill expandera. Men kommunen vägrar.

”Det tar ju aldrig slut”

Enligt kommunen så fyller inte hans ansökningar de krav som krävs för att få bygglov i staden.

– Det tar ju aldrig slut, de kör verkligen över oss. Det är ju ingen jätteaffär jag vill öppna, vårt företag är ganska litet fortfarande, säger Ted till Burlington Free Press.

För att visa sitt missnöje med kommunens beslut reste Ted ett monument mot staden under helgen. Ett monument som fått invånarna att skratta.

Gigantiskt upplyst långfinger

Av en massiv träbit på över 300 kilo har Ted skulpterat fram en två meter hög, knuten hand med ett höjt långfinger, som han hissat upp på en hög stolpe och satt skarp belysning på trähanden så att ingen som åker längs vägen kan missa den.

Skulpturen uppges ha kostat 4 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 36 000 svenska kronor.

Anses vara konst

Vad kommunen tycker om Teds upptåg är inte så svårt att lista ut, men till deras stora förtret kan de inget göra åt skulpturen. Dels står den på Teds tomt och dels är den enligt lag att betrakta som konst.

Stadens invånare tycks, till skillnad från kommunen, tycka Teds tilltag är roligt och det har redan skapats en grupp på Facebook där invånarna hyllar Ted och går ganska hårt åt kommunen i sina kommentarer.

Jag tycker det är helt rätt av Ted att visa vad han tycker – det är dessutom väldigt roligt! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får se det här galna upptåget!