Därför tar kondomer slut – på grund av coronaviruset

Människor världen över gör nu vad de kan för att undvika att smittas av coronaviruset.

Det används munskydd, handsprit, våtservetter – och kondomer. Det är The Mirror som rapporterar om att det populära preventivmedlet nu har börjat användas som fingerskydd – till exempel när man ska trycka på hissknappar.

Det har i sin tur lett till att det blivit en enorm kondombrist på sina håll, skriver Daily Mail.

Ingen har väl missat att coronaviruset härjar i världen.

Foto: Pixabay

Det har även tagit sig till Sverige – och folk tar nu till desperata åtgärder för att försöka undvika smittan. Matbutiker säljer bättre än någonsin för att människor vill bunkra upp där hemma.

Sätter kondomer på sina fingrar

Munskydd, handsprit och våtservetter är tre tänkbara produkter om man vill göra en extra insats för att hålla coronaviruset på avstånd. Nu visar det sig dock, något oväntat, att även kondomer har tagit en stor roll i kampen mot den hemska smittan, skriver The Mirror.

Foto: Adam Ihse / TT

Det handlar dock inte – av rapporterna att döma – om att människor bunkrar upp med extra preventivmedel där hemma eller att det ska liggas mer under den närmaste tiden. Nej, en del väljer i stället att sätta kondomer på sina fingrar som ett slags skydd i offentliga miljöer.

Det är framför allt i länderna Australien och Singapore som den udda försvarsmetoden tagit fart.

Stort brist på kondomer

Bilder på sociala medier vittnar om rensade kondomhyllor i affären – och hur människor tar hjälp av sina nya fingerskydd för att trycka på potentiellt smittsamma hissknappar.

På sina platser är det alltså nu en enorm brist på just kondomer, skriver Daily Mail – även om det kanske inte var det första som man tänkte skulle påverkas av coronaviruset.

Det är dock svårt att klaga på att människor tar till diverse metoder för att skydda sig. Vem vet – snart kanske det här når Sverige och vi ser vänner och kollegor gå runt med kondomer på sina fingrar.

Kanske dags att bunkra upp med kondomer! Tryck nu på dela-knappen för att sprida vidare den här viktiga informationen!