Kränkta stockholmare ser död fågel i parken – nu kräver de ersättning av kommunen: ”Allvarligt skärrad”

De flesta av oss har nog förutfattade meningar om det mesta, trots att man i själva verket inte har en aning om hur något, eller någon, är. Det kanske är lite trist men människan är nog funtad på så vis att den har lite fördomar. Fördomar kan ibland också vara harmlöst roliga när de stämmer in på personer, som till exempel att norrlänningar är tystlåtna, att göteborgare är glada och att stockholmare ofta är lite kinkigare än andra svenskar.

Ett fall av kinkiga stockholmare har påträffats på Öland, skriver Ölandsbladet. Paret hade varit på promenad i Societetsparken i Borgholm när de fick syn på en död fågel av arten kaja.

Hustrun mycket upprörd

Enligt ett brev som paret nu skickat till kommunen skriver de att de blivit väldigt skärrade av den döda pippin.
”På marken fann vi en av dessa vackra fåglar (kajor) död, precis intill gångvägen där barn, kvinnor och andra julfirare vistas. Min hustru blev rätteligen mycket upprörd och fick lugnas av förbipasserande,” står det bland annat i mejlet. I mejlet fanns även två bilder på den framlidne fågeln bifogade.

Kräver pengar i kompensation

Upplevelsen ska ha varit så hemsk för paret att de nu önskar att kommunen kompenserar paret – med pengar.
”Vidare vill vi veta hur ni tänker kompensera min hustru som allvarligt skärrats av åsynen som drabbat henne?” står det i mejlet.
Men någon kompensation kommer inte på fråga, enligt kommunen.
”Det är inte aktuellt att kompensera din hustru för att hon traumatiserats av en död kaja (…) Som ni säkert kan ha förståelse för kan kommunen inte kompensera alla människor som tycker att det är obehagligt att de ibland påträffar döda djur i naturen,” står det i mejl-svaret författat av Magnus Karlsson, miljöstrateg på kommunen.

Det framgår inte hur kajan avlidit.

Bildkälla: Pixabay

Det är otroligt hur kinkiga det här paret är, och man blir ju inte direkt förvånad över att det är stockholmare! Tryck nu på DELA-knappen så att fler får se detta idag!