Kvinna anmäler man för ofredande – efter att han hälsat på henne

Under de senaste åren tycker jag det känns som att folk blivit allt mer lättkränkta. Snart får man inte göra någonting, verkar det som – men en nyhet från Sundsvall tar nog priset.

En kvinna har nyligen anmält en man för ofredande – efter att han hälsat på henne.

Nyligen har det varit en stor samhällsdebatt kring mäns sexuella trakasserier mot kvinnor. Ingen har väl missat #Metoo-kampanjen som började i USA, men sedan spred sig ända till Sverige och många andra länder. Givetvis måste den typen av förkastliga beteenden få ett stopp!

Men under de senaste åren tycker jag annars att vi har blivit allt mer lättkränkta (då syftar jag givetvis inte på kvinnor som blir sexuellt trakasserade). Snart får man inte göra något, känns det som – och jag har hört flera nyheter om folk som polisanmält varandra för små, små petitesser.

Men nu kommer en rykande färsk nyhet från Sundsvall som utan tvekan tar priset vad gäller lättkränkthet!

Nyligen anmälde en kvinna i 60-årsåldern en man för ofredande – efter att han hälsat på henne när de mötte varandra ute, skriver Sundsvalls Tidning.

Redan i början har sommaren ska hon ha stött på mannen flera gånger när hon varit ute på promenad. Gubben, som är i 80-årsåldern, ska vid de tillfällena då ha sagt ”hej” till kvinnan – men nu fick det vara nog, ansåg hon.

– Hon upplever det provocerande när han hälsar på henne och säger i anmälan att hon känner ett obehag av detta, berättar förundersökningsledare Henrik Blusi för tidningen.

Inget mer bakom anmälan

Han fortsätter:

– Jag ser inte att det här är ett ofredande, man måste ju få hälsa på folk.

Enligt polisen framgår det ännu inte om det är något mer än själva hälsningen som ligger bakom anmälan.

Givetvis ska man kontakta polisen om man känner att man blivit ofredad, eller om någon gjort fel, men det här är något av det konstigaste som jag hört.

Om det nu bara är så att gubben hälsat på kvinnan vid några tillfällen så tycker jag att det är otroligt onödigt att det här blir ett ärende för rättsväsendet.

Det kostar samhället pengar och viktig tid hos polisen. Snacka om dumt! Någon måtta får det finnas liksom när det kommer till lättkränkthet. Vi kan ju inte leva i en värld där man inte får hälsa på varandra!

Dela nu det här vidare så kanske vi kan motverka att det blir förbjudet att hälsa på varandra!