Läkarnas helt nya corona-upptäckt – efter att patient drabbats av bultande vrålstånd i 4 timmar

Läkarnas helt nya corona-upptäckt – efter att patient drabbats av bultande vrålstånd i 4 timmar

Coronapandemin har kopplat ett järngrepp om världen, vilket fått hemska konsekvenser.

Nu har franska läkare dock gjort en ny upptäckt som kan kopplas till viruset – efter att en manlig patient drabbats av ett vrålstånd i över fyra timmar. Anledningen uppges vara att han var smittad med sjukdomen.

Mannen har nu tillfrisknat, mår bra och återfått normalt penistillstånd, skriver Daily Mail.

Det finns en rad symtom som kommer med coronaviruset. Tidigare har man dock inte stött på att priapism – en långvarig erektion av penisen som inte beror på sexuell upphetsning – är ett av tecknen på att en person drabbats av sjukdomen.

Fick megastånd – av coronaviruset

En 62-årig coronapatient i Frankrike fick dock plötsligt ett bultande vrålstånd i över fyra timmar, skriver Daily Mail. Efter att ha undersökt det hela närmare kunde läkarna konstatera att det hade bildats blodproppar, även kallat trombos, i mannens könsorgan.

Bild: Wikipedia

Det orsakas genom att blodet koagulerar inuti blodkärlen, vilket kan få katastrofala följder. Det har dessutom rapporterats om att cirka en tredjedel av personerna som smittats av coronaviruset också drabbas av blodproppar, enligt tidningen.

Det här ska dock vara första gången som det leder till priapism.

Bild: Pxfuel

Läkarna fick dränera penisen på blod och den återgick därefter till normalt tillstånd. Efter totalt två veckor på sjukhuset blev mannen dessutom utskriven och friskförklarad.

Så himla skönt att det slutade väl för den här patienten!

Sjukvårdspersonalen som kämpar under coronapandemin är verkligen helt fantastiska – tryck nu på dela-knappen om du håller med och vill skicka en hyllning till dessa hjältar!