Läkarnas unika fynd på röntgenbilden: Tittar på penisen och inser att något är hysteriskt fel

Genom åren har vi läst om mycket märkligt som sipprat ut från sjukhus och forskning. Världen och vetenskapen är fascinerande – och våra kroppar kan ställa till med båda det ena och det andra.

Det fick en amerikansk man erfara för en tid sedan när han sökte sjukvård för ett ont knä.

När läkaren tittade på hans röntgenplåt, så skulle man dock upptäcka något helt annat – nämligen att mannens penis höll på att förvandlas till ett ben, skriver Science Alert.

Och nej, det handlar inte om att han var ”benhård” under sjukhusbesöket.

Det var en 63-årig man i New York som hade fallit och slagit sitt vänstra knä. Han sökte sjukvård akut, men det skulle då visa sig att han åkt på en ovanlig och alarmerande diagnos som rakt översatt från engelskans ”penile ossification” kallas penisbenbildning.

Hårdnat till ben – i penisen

Det var via en röntgen över mannens nedre regioner, då man ville leta efter eventuella skador som fallet hade orsakat, som upptäckten gjordes. Doktorn såg då en benliknande förkalkning som skapats i patientens snorre.

Urology Case Reports

Kalciumsalter hade byggts upp i den mjuka vävnaden och sedan hårdnat till ben längs hela mannens penis. Förutom viss smärta, så fanns annars inga tydliga symptom som svullnad, rodnad eller utsöndring.

Penisbenbildning kan minska flexibiliteten i manslemmen – och i längden leda till impotens, enligt Urology Case Report.

Endast 40 rapporterade fall

Innan läkarna kunde gå vidare med eventuell behandling, så valde patienten dock att lämna sjukhuset – och ignorerade därmed de medicinska rekommendationer han fått.

Det finns sedan den första upptäckten år 1827 knappt 40 rapporterade fall av penisbenbildning i världen.

Att ens penis omformas till ett ben låter ju inte så trevligt, så det gäller att hålla koll på vad som händer med saken där nere. Tryck nu på dela-knappen för att varna dina manliga vänner!