Läkarnas varning: Hästsvans kan leda till skallighet

Har du ofta hästsvans? Är det till och med din favoritfrisyr?

Då borde du kanske tänka om – i alla fall om du vill behålla håret. Det menar läkare som nu höjer ett varningens finger angående den populära hästsvansen, skriver Daily Mail.

Bild: Flickr

Om du brukar ha håret i en så kallad hästsvans – ja, då är du verkligen inte ensam. Det är utan tvekan en av världens mest populära hårstilar, men med lite otur kan det i längden få oanade konsekvenser.

Vanligare än man tror

Läkare går nu ut och varnar för att hästsvansen kan leda till problem senare i livet – i form av håravfall.

– Olyckligt nog, så händer det hela tiden, berättar läkaren Scott Boden för WFSB.

Bild: Wikimedia Commons

Att man tappar hår på grund av frisyrval kallas ”traction alopecia” – och ska vara mycket vanligare än man tror. Symtomen uppstår av att håret dras tillbaka för hårt – något som lätt händer när man har en hästsvans.

– När jag var yngre brukade jag sätta upp mitt hår riktigt tight, förklarar Yaritza Vazquez, 31, som lider av håravfall – just på grund av att hon under tidigare år ofta använde hästsvans.

Fått stor uppmärksamhet

Hon menar att problemet numera kan hindra henne från att göra speciella saker.

– Jag vill inte att folk ska se mig så här.

Bild: Wikimedia Commons

Fenomenet har fått tämligen stor uppmärksamhet den senaste tiden, men det finns olika saker man kan göra för att förhindra håravfallet. Ta del av tipsen – om så önskas – i det 11 minuter långa klippet här nedanför.

Annars räcker det givetvis att dela vidare varningen till dina vänner!

Vi känner alla några stycken som ofta har håret i en hästsvans! Tagga de personerna på Facebook, eller dela vidare den här viktiga nyheten till dina vänner!