Läraren Sofia grundlurade eleverna – med klockrent aprilskämt: ”Blev många härliga skratt”

Första april är en klassisk högtid för skämtare! Då är det tradition och fritt fram att luras – något som många väljer att utnyttja på bästa sätt.

Förra året, på Unnerödsskolan, så hade eleverna dock redan glömt bort vilket datum det var och då grundlurades de – av sina lärare.

– Det blev många härliga skratt i personalrummet, säger initiativtagaren Sofia Dunkel till Aftonbladet.

Redan inför första april så bestämde sig lärarna på skolan i Uddevalla för att utsätta sina elever för en riktig blåsning.

Gick med på busstrecket

I olika grupper på Facebook hade Sofia Dunkel fått tips om att be eleverna sätta skoskydd på huvudena – för att skydda sig från droppande färg, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Vid ett morgonmöte en vecka tidigare tog jag upp det här med mina kollegor. Jag föreslog att vi skulle säga att taket var nymålat i matsalen och att det fanns en risk för att det fortfarande inte hade torkat, berättar Sofia Dunkel för tidningen.

Sofia Dunkel. Bild: Facebook.

Personalen på F-5-skolan, som har över 250 elever, gick med på busstrecket. Man skapade en skylt på vilken det stod ”Nymålat” och skrev under med ”Målareförbundet”. När eleverna, med sina skoskydd på huvudena, sedan hade tagit plats i matsalen så knäppte man ett foto som bildbevis på att första april-skämtet hade lyckats.

– Vi satte upp bilden i klassrummet efteråt och spelade en första april-låt i bakgrunden. Det var blandade reaktioner. Många skratt och en del blev väldigt chockade. De trodde inte att vi skulle kunna lura dem så, säger Sofia.

April april! Idag har alla lärare lyckats lura eleverna till att bära skoskydd på huvudet!😂Anledning? Nymålat tak i matsalen!

Posted by Unnerödsskolan on Monday, April 1, 2019

Bilden har nu spridits i olika grupper på Facebook – och tusentals skrattar åt det klockrena skämtet.

Skydda sig mot huvudlöss

Även Montessoriförskolan Tjädern i Ystad lurades med blå skoskydd som hjälp under första april, vilket Ystad Allehanda var först med att rapportera om. Då var det dock föräldrarna som föll offer för skojandet.

När de kom för att lämna sina barn under måndagsmorgonen möttes de nämligen av en lapp på dörren som uppmanade dem att sätta skoskydd på huvudena – för att skydda sig mot huvudlöss.

– Alla föräldrar gick på det, säger förskolechefen Monica Dahlberg med ett skratt.

Jag tycker att det här var helt underbara initiativ! Man måste få ha lite roligt ibland och så länge det är på den här klockrena nivån, så finns det bara positiva bitar! Tryck nu på dela-knappen om du också gillade lärarnas roliga första april-skämt!