Lärarens chock – efter elaka mammans barnförbjudna gåva till klassen

Det är alltid en balansgång hur mycket man ska berätta för sina barn.

I vilken ålder ska de få lära sig om blommor och bin, till exempel? Här råder det nog delade meningar, men å andra sidan tas ju sådant upp i skolan när tiden är kommen.

En mamma ville dock påskynda sexualundervisningen för eleverna i klassen där hennes barn gick. Därför valde hon att ta med kakor till skolan – som föreställde vaginor.

Det ledde till en infekterad dispyt med lärarinnan.

En lärare har på internetforumet Reddit delat med sig av den märkliga händelsen som utspelade sig i hennes klass. Hon hade uppmanat eleverna att varje fredag ha med något till skolan som man lagat hemma.

Kakor som föreställde vaginor

Så en dag kom ett barn i andra klass tillsammans med sin feministiska mamma som stolt ställde fram ett stort fat på katedern. När lärarinnan lyfte på foliet trodde hon inte sina ögon.

Där låg kakor till hela klassen – som alla föreställde vaginor.

Wikimedia Commons

Hon förklarade då med tydlighet för mamman att hon inte, med gott samvete, kunde låta sina barn äta det här i klassen.

– Det är olämpligt. Barnen är sju och åtta år gamla, ska hon ha sagt.

Mamman gick då till verbal attack – inför alla eleverna. Det ska dels ha handlat om att hon menade att alla borde vara stolta över sina vaginor och att hon dessutom tyckte lärarinnan nöjde sig med sin kvinnoroll.

Gick till ny hemsk attack

Sedan stormade hon ut från klassrummet – men kakorna blev kvar. Den ilskna mamman var dock inte klar där.

Senare samma kväll kom det ett mejl till läraren. Då var det samma kvinna – som nu var ännu argare över att vagina-kakorna inte uppskattats.

”Jag måste få uttrycka mina känslor om dagens incident. Jag trodde du var en välutbildad kvinna, men du är en av de mest trångsynta personer jag mött. Jag verkar nöja dig med det lilla sedan du blev lärare eftersom det är ett klassiskt kvinnojobb.

Vi som kvinnor borde hålla ihop och informera människor om vaginan och hur man får den att njuta. Jag kommer aldrig mer deltaga under fredagar i skolan på grund av det respektlösa bemötande jag fick i dag.

Jag kommer se över möjligheterna att ta mitt barn ur din klass eftersom du tar din roll i livet och vägrar lyfta kvinnor. Jag hoppas du får en make som kränker dig och ger dig stryk varje kväll”, skrev mamman.

Snacka om att hon gick alldeles för långt – bara för ett gäng kakor. Jag tycker dessutom att läraren gjorde rätt som inte tvingade på sju- och åttaåringar de här vagina-liknande bakverken.

Vad anser du själv om detta?