Lasse, 66, misstogs för fransk madame – krävdes på pengar: ”De förstod till slut att jag inte var kvinna”

Det sägs ju att alla människor har en dubbelgångare ute i världen, men kan det gälla även för namn?

Självfallet är det så! Många av oss här i Sverige heter ju typ Andersson, Lindqvist, Björklund – men kollar man utomlands så blir den typen av svenskt klingande namn betydligt ovanligare.

Men det kan ändå skapa lite lustiga situationer om slumpen väl slår till. Så blev det för Lasse Råde, 66, från Göteborg.

Plötsligt damp det ner en faktura hos honom – ställd till en ”Madame Lasserade” i franska Toulouse.

– De förstod till slut att jag inte var kvinna, men de ville lik förbaskat ha sina pengar, säger Lasse till GT.

Lasse Råde är en 66-årig pensionär som bor i Göteborg. För en vecka sedan satt han hemma och tog det lugnt när det plötsligt kom en faktura som gjorde honom minst sagt konfunderad.

– Jag tänkte om jag först hade missat betala moms eller skatt på någon produkt jag beställt, säger Lasse Råde till tidningen GT.

Posted by Lasse Råde on Sunday, August 13, 2017

Fått värmepannan lagad

Fakturan, som kom via e-post, var på 110 euro – men i och med att den var på franska så förstod inte Lasse så mycket av vad som stod på den.

– Jag trodde först det var någon form av hotellfaktura. Men jag har inte varit i Frankrike på 20 år. Men en vän kikade på den och sa att det är någon kvinna i Frankrike som fått sin värmepanna lagad, berättar Lasse.

Och ja, som ni förstår är han en man – men fakturan var egentligen till en ”Madame Lasserade” boendes i den franska staden Toulouse.

– Jag förklarade att jag varken är en Madame eller heter Lasserade – utan jag är man och heter Lasse Råde.

Kanske en bluff men snarare ett fatalt missförstånd. Uppenbarligen finns en familj Lasserade i Tououse, Frankrike. Min…

Posted by Lasse Råde on Sunday, February 3, 2019

Är inte ett dugg orolig

Några dagar gick – sedan fick göteborgaren en ny faktura från företaget. Då hade man ändrat namnet från ”Madame Lasserade” till ”Monsieur Lasserade”.

– De förstod till slut att jag inte var kvinna, men de ville lik förbaskat ha sina pengar.

Lasse svarade på den andra fakturan att det hela var ett misstag och att det inte gällde honom – och sedan dess har han inte hört något från företaget.

– Sen är jag inte ett dugg orolig. Det värsta som kan hända är att de stänger av värmen för Fröken Lasserade, säger Lasse till tidningen.

Så kan det gå, men jag måste säga att det här var lite roligt! Lasse verkar, som en sann göteborgare, dessutom ha tagit det hela på rätt sätt! Tryck nu på DELA om även du fick dig ett leende på läpparna!