Lina får böter på 400 kr – då ser hon oväntad lapp från parkeringsvakten: ”Aldrig blivit så glad”

Lina får böter på 400 kr – då ser hon oväntad lapp från parkeringsvakten: ”Aldrig blivit så glad”

Något av det mest irriterande som finna är att få parkeringsböter. I nio fall av tio är det ju faktiskt man själv som har tabbat sig – och därför förtjänar den där klassiska gula lappen.

Folk tenderar dock ha ett agg mot parkeringsvakter, eller P-lisor som de ju också kallas – men det gäller att förstå att de bara gör sitt jobb. Det är inte de som skrivit regler och bestämmelser.

Även om det i stunden, när man åker på en bot, kan vara svårt att acceptera det hela så är det faktiskt snarare självrannsakan man bör syssla med än att försöka skylla på andra.

Någon som dock hanterade det hela på bästa sätt 39-åriga Lina från Göteborg.

Lina Eggen bor i Hindås utanför Göteborg. Häromdagen åkte hon till ett yogapass som hon hade sett fram emot länge. Det var hennes favoritinstruktör som skulle hålla i passet – och 39-åringen ville inte under några som helst omständigheter missa det.

– Jag hade längtat efter det här i flera veckor, säger hon till GT.

Bild: Facebook

Samtidigt som 39-åringen kom fram till lokalen och parkerade bilen så märkte hon sitt misstag – plånboken hade blivit kvar hemma. Därför kunde Lina inte betala för parkeringen och det gick inte att göra det via någon app, då det inte fungerade att registrera sig utan kortet.

Yogaentusiasten skulle vara borta i hela fyra timmar – men hur skulle hon nu göra med parkeringen? Bilen behövde ju stå någonstans!

– Jag funderade på att åka hem och skita i det där yogapasset, men jag var så lycklig att äntligen få komma i väg till klassen. Jag tänkte att det var värt att ta boten för att få gå på passet, säger hon.

”Förlåt mig!”

Men plötsligt fick göteborgaren en idé. Hon skrev en lapp till parkeringsvakten som hon ju visste skulle ge henne böter.

Bild: Privat/GT

”FÖRLÅT MIG!”, inleder hon texten. ”Tar emot denna bot med skämskudde! Glömde helt enkelt min plånbok hemma! Respekterar ert jobb och att man betalar för sig så ville bara säga det! Snurrig Yogi på väg in till klass. Denna bot är värd vartenda öre för att närvara på kassen!”

– Jag ville göra rätt för mig, berättar hon.

När Lina, fyra timmar senare, kom tillbaka till bilen efter yogapasset så möttes hon helt riktigt av den gula böteslappen – men också av en handsrkiven lapp från parkeringsvakten.

– Jag brast ut i skratt, säger 39-åringen. Den här personen tog sig tid och skrev ner det här.

Bild: Privat/GT

”Tack och önskar jag slapp sätta denna men plikten… Hoppas du hade en rofylld stund, världen behöver själar som du! Namaste”, stod det på lappen.

”Aldrig blivit så glad”

Lina berättar att hon blev lycklig i hela själen av det oväntade meddelandet.

– Det gjorde min dag. Jag har aldrig blivit så glad över att få en bot. Jag är glad att de tog det bra. Jag försökte verkligen inte fjäska mig ur. Jag hoppas att de fick en bättre dag också, säger hon och skrattar.

Boten var på 400 kronor – men det var det värt, menar Lina.

– Jag betalade boten med gott samvete. Tyvärr hamnar jag i sådana situationer hela tiden, jag är en sådan person. Men det är härligt att få sprida lite glädje.

Visst är det underbart när sådana här situationer kan vändas till något positivt? Det görs alltför sällan!

Snåla inte nu, dela vidare om du fick dig ett leende på läpparna, eller tycker att de här personerna hanterade det hela på ett härligt sätt!