Magda, 27, har bakat en Tegnell-pepparkaka i full storlek: ”Tog nio timmar”

Förberedelserna inför jul är nu i full gång i svenska stugor. Det ska pyntas, bakas, slås in paket – och pricken över i, granen ska kläs.

Att pyssla inför jul är en nästan lika stor tradition som själva julfirandet, då man äntligen får skörda frukterna av allt pyssel. Att baka pepparkakor är alltid lika roligt, framför allt för att man kan forma dem lite som man själv vill.

Magda Odenstig, 27, valde att baka en pepparkaka som verkligen symboliserar år 2020 – en Anders Tegnell-pepparkaka.

År 2020 har kommit att präglas kraftigt av coronaviruset Covid-19, som spridit sig världen över och tvingat oss att leva på ett sätt som vi tidigare inte varit vana med.

”Ungefär 185 centimeter”

Statsepidemiolog Anders Tegnell har varit den som ansvarat för Sveriges hantering av viruset, och har kommit att bli ansiktet utåt för just år 2020 i Sverige.

Det fick 27-åriga Magda Odenstig, hemmahörandes i Åre, att baka en gigantisk pepparkaka av just Anders Tegnell. Med tillhörande handsprit och allt.

– Det var en kollega, Malin Månsson, som kom på idén. Jag bakade del för del, för vi har en vanlig industriköksugn så en arm blev en del och benen är sex delar. Man fick bygga bit för bit och sedan pyssla ihop. Det var totalt tolv delar, sedan var det smågrejer som kragen och glas­ögonen som jag lade på efteråt. Jag har inte mätt honom nu, men när vi gjorde mallarna till den så räknade vi med att han var ungefär 1,85 meter. Vi visste inte exakt hur lång Tegnell är, vi ville ju ha honom i skala 1:1, säger Magda till Aftonbladet.

”Jobbade i nio timmar”

Den enorma pepparkakan har, föga förvånande, blivit en snackis och flera riksmedier har uppmärksammat Magdas skapelse, som tog sin lilla tid att få ihop.

– Jag tror att jag jobbade i nio timmar med att baka ut, rigga upp och sätta ihop alla delar, säger Magda till Aftonbladet.

Bildkälla: Wikipedia

Vilket klockrent initiativ, och vilken fin pepparkaka! Tryck nu på DELA-knappen så att alla dina vänner också får se det här konstverket idag!