Mannen ska undersöka sin urinblåsa – vaknar till och upptäcker sjukhusets intima jättemisstag

Läkare gör ofta bra jobb och majoriteten verkar bry sig genuint om sina patienter. Det här gäller för övrigt de flesta som jobbar inom vård och omsorg – och de här yrkesgrupperna förtjänar verkligen mer uppskattning och beröm.

Men som med det mesta här i världen så kan det gå åt skogen ibland. Det kan bero på otur eller den mänskliga faktorn, men hur noggranna vi än är, så kommer det alltid att ske fel eller misstag.

Emellanåt är de små och kan då skrattas bort, men när de tar större proportioner kan det vara läge att bli mer allvarsam.

En man som i alla fall skulle få sig sitt livs chock var en patient i engelska Leicester. Han begav sig till stadens universitetssjukhus för att undersökas genom en så kallad cystoskopi, skriver tidningen The Mirror.

Då tar man sig in i urinblåsan med en liten kamera för att se till så att allt är som det ska – och det ska inte vara något direkt komplicerat ingrepp.

Hände förra året

Men då skulle det dock ske ett ödesdigert jättemisstag på urologavdelningen, vilket även Metro rapporterat om.

Någon råkade blanda ihop mannens papper och journal med en annan patients. I stället för att undersöka blåsan så genomförde läkarna därför en omskärelse (när förhuden avlägsnas), enligt tidningen.

Personerna på bilden har inget med händelsen i artikeln att göra. Bild: Pixabay

Händelsen, som inträffade förra året, har nu blivit omskriven över hela Storbritannien – och ”Leicester City Clinical Commissioning Group”, som ska säkerställa trygg och bra vård i staden, meddelar att man ser allvarligt på det inträffade.

Det har ännu inte rapporterats om hur mannen, som givetvis förblir anonym, reagerade på det hela.

Bilden är på ett annat sjukhus i Leicester. Bild: Geograph

Det finns både argument för och emot manlig omskärelse – om man väljer att bortse från de religiösa motiven. Gissningsvis kommer patienten som skulle få sin förhud avlägsnad längre fram också få sin operation genomförd.

Så kan det gå! Bara att hålla tummarna för att mannen återhämtar sig snabbt efter chocken och får en rimlig kompensation! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, för att visa honom dit stöd!