Mannen vaknar orolig när det knackar på 02 på natten – då sneglar han i ”dörrögat” och fryser till is av skräck

Hade du blivit rädd om det knackade på mitt i natten hemma hos dig?

Det hade jag. Även om det troligen funnits en rimlig förklaring så är sådant som avviker från det normala ofta lite obehagligt – men en man från Australien kunde aldrig ana vem det var som ville in i hans bostad när alla låg och sov.

En titt genom ”dörrögat” fick honom totalt skräckslagen.

Något som blivit populärt på senare tid är så kallade ”doorbell cameras”. Det är ett enkelt och hyfsat billigt sätt att öka säkerheten där hemma. Så fort någon rör sig utanför ens dörr så börjar en kamera spela in – och husägaren kan då också se det hela genom sin mobil eller på en väggmonterad skärm som då fungerar som ett klassiskt ”dörröga”.

Bild: Wikipedia

Precis det här var vad som hände en australisk man klockan 02 mitt i natten. Han vaknade upp av att någon verkade röra sig utanför familjens ytterdörr. Husägaren blev omgående både lite rädd och misstänksam då det inte alls tillhörde vanligheterna, skriver The Mirror.

”Besökaren” – en total skräck

Vem var det som ville in i bostaden vid den här tiden på dygnet?

Bild: Youtube/Reddit

Då kollade han på skärmen till sitt dörröga för att reda ut vem det var som ”knackade på”. Svaret skulle nästan få honom att svimma.

Det handlade nämligen om en helt enorm spindel som klättrade över kameralinsen vid dörren.

Bild: Youtube/Reddit

Senare framkom det att den skräckinjagande besökaren var en så kallad ”huntsman”, eller jättekrabbspindel. Den tillhör en av världens största spindelarter, men är däremot inte farlig för människor. Den är dock otroligt snabb och en mästare på att jaga småkryp och insekter.

Efter att videon kom ut på sajten Reddit har den fått spridda reaktioner.

Somliga menar att det var värsta tänkbara besökaren som ”knackade på”. Andra anser att det bara var roligt – och att det kanske varit läge att bjuda in den uppenbart nyfikna spindeln.

Bild: Youtube/Reddit

Känner du någon som hade ”gjort i brallan” av det här spindelbesöket? Tagga då den personen på Facebook eller dela vidare den här artikeln till dina skraja vänner!