Mannens förbjudna misstag – skickade snoppbild till hela kontoret

Det gäller att hålla koll när man befinner sig i teknikens värld med datorer eller mobiler. Små misstag kan få enorma konsekvenser – i synnerhet om man bär på hemligheter i sina dyrbara teknikprylar.

Så var det för en mellanchef på säkerhetsavdelningen på John F. Kennedy Airport i New York.

Han skulle dra ut ett helt vanligt e-mail till sina medarbetare, men råkade då skicka med en extremt opassande och i sammanhanget helt förbjuden bild.

Det hela ledde till panik och sedermera total katastrof.

Wikimedia Commons

Det var efter att mannen, som jobbade på flygplatsens säkerhetsavdelning, hanterat ett ärende ute på en av parkeringsplatserna som han skulle mejla bilder från olyckan till sina kollegor.

Gick ut till över 20 arbetskamrater

Mellanchefen bifogade foton från sin jobbmobil – och tryckte på ”Skicka”.

Först då insåg han sitt enorma misstag. I högen av bilder från olycksplatsen så hade han råkat få med en högst opassande sådan. Nämligen ett foto som han själv tagit på sin penis och pung, skriver New York Post.

I sammanhanget var den intima och högst privata bilden givetvis helt förbjuden – och hade nu gått ut till över 20 kollegor både under och över honom i hierarkin.

”Ber verkligen om ursäkt”

Mannen drabbades omgående av panik – och han ska då ha rusat runt till datorerna inne på kontoret för att försöka radera sitt eget mej. Det gick dock inte – och i stället tvingades han sätta sig ner och författa ett försök till ursäkt.

”Tidigare i morse, i samband med att jag skickade ut ett meddelande angående en bilolycka, så bifogade jag bilder av fordonet. I farten så råkade jag av misstag ta med ett mycket opassande foto, men märkte det inte förrän jag hade skickat filerna.

Snälla, acceptera min ursäkt – och jag ber verkligen om ursäkt för mitt agerande”, skrev mannen, enligt källor till tidningen.

Fick sparken från jobbet

Det gick dock inte vägen. Han blev omedelbart avstängd – och därefter avskedad.

Så kan det gå när man har för bråttom i teknikens värld, men sedan är det kanske inte heller så himla smart att gå runt med bilder på sitt ”paket” i jobbtelefonen. Den bör man nog använda till annat.

Vad tycker du om detta? Gjorde man rätt som sparkade mannen, eller var det för hårt agerat efter hans misstag? Tryck nu på DELA för att berätta vad du tänker om saken!