Mannens klockrena knep mot coronaviruset – sprids nu som en löpeld över hela världen

Vi måste alla göra vad vi kan för att hålla coronaviruset på avstånd.

Det handlar om allt från att tvätta händerna ofta till att man stannar hemma om man känner av minsta sjukdomssymptom. Myndigheter tar krafttag och hela samhällen påverkas.

En italiensk man har dock kommit med den kanske mest geniala ”lösningen” så här långt när det handlar om att hantera coronasmittan på egen hand.

En del går runt med munskydd på stan, andra använder handsprit konstant. Vi behöver alla göra vad vi kan för att hantera coronaviruset som tagit ett grepp om världen. En av de värst drabbade länderna är Italien.

Får människor att skratta högt

Där får man inte lämna provinsen man bor i och mängder av verksamheter har tvingats stänga ner. Det är tomt, nästan spöklikt, på gatorna i många städer – men nu kommer det bilder som trots allt får en hel del att dra på smilbanden.

Människor rekommenderas, i de värst drabbade områdena, att hålla ett avstånd på en meter från varandra. En man i Rom kom därför på en helt briljant lösning för just det här.

Bild: Instagram/daniel.bondi.1

Han byggde en stor cirkel i kartong för att hålla omgivningen på behörigt avstånd. Italienaren kompletterade sin utrustning med ett verktyg som annars används för att plocka skräp från gatan. Det blev hans förlängda arm inne i cirkeln.

En kreativ ”coronalösning”

Det var vid en galleria som mannen fångades på bild av en förbipasserande främling som då tog upp sin mobilkamera och frågade vad det var som han höll ett säkerhetsavstånd från.

– Coronaviruset, svarade den innovativa mannen, vilket fick filmaren att bryta ihop av skratt.

Bild: Instagram/daniel.bondi.1

Vad tycker du om den här kreativa lösningen? Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner nås av viktig information i de här tuffa tiderna!