Martin, 52, rymde från karantänen för att köpa öl och vin – nu sitter han fängslad

Martin McVicar kom hem till Nya Zeeland efter en resa till Australien i början av juli.

På grund av hemlandets strikta karantänlagar tvingades han då till två veckors isolering på ett hotell – men när 52-åringen efter tio dagar blev sugen på alkohol så smet han ut för att handla öl och vin.

Nu sitter mannen fängslad för att ha brutit mot karantänsreglerna – och riskerar fängelse.

Martin McVicar hade bara fyra nätter kvar på sin två veckor långa obligatoriska karantän efter att ha återvänt till Nya Zeeland efter en resa till Sydney.

Då fick 52-åringen plötsligt ett enormt sug efter alkohol, skriver Aftonbladet.

Köpte öl och vin – sitter nu fängslad

Han smet ut, bröt upp staketet runt hotellet – och rusade iväg till en butik 500 meter bort där han handlade fyra öl och en flaska rödvin.

Martin McVicar

Enligt McVicars advokat, som talat med NZ Herald, så planerade mannen att omedelbart ta sig tillbaka till sitt rum, men polisen hann ikapp honom först. Sedan dess har karantänsmitaren, som två gånger testats negativt för Covid-19, suttit fängslad och nekats att släppas fri mot borgen.

Maxstraffet är nu ett halvårs fängelse.

McVicar är dock inte den enda som brutit mot Nya Zeelands hårda restriktioner. Samma vecka lämnade en 32-årig man sin obligatoriska karantänvistelse efter att ha återvänt hem från Indien.

Butikerna behövde saneras

Till skillnad från McVicar så hade den här mannen smittats av coronaviruset, vilket bekräftades av ett test som togs efter att han hade smitit från sin isolering.

Mannen på bilden har inget med den här nyheten att göra. Bild: PickPik

Mannen vägrar uppge varför han lämnade sitt hotell och exakt vad han gjort under sin tid i frihet håller myndigheterna fortfarande på att spåra. Känt är dock att han bland annat har befunnit sig i en butik och handlat tandkräm, duschtvål och rakhyvlar.

Båda butikerna som haft karantänsmitare som kunder har i efterhand fått sanera sina lokaler grundligt.

Vad tycker du om det här – gör Nya Zeeland rätt eller fel som är så pass hårda? Dela nu vidare den här artikeln för att berätta vad du tänker!