Matbutik tröttnar på alla som bunkrar handsprit – slår till med klockren prissättning som ger blixtsnabb effekt

Till följd av coronaviruset har många börjat bunkra handsprit.

Det har gjort att den annars kanske inte alltid så eftertraktade varan nu plötsligt blivit en av de hetaste i matbutikerna – tillsammans med konserver och toalettpapper.

I Danmark har en affär tagit till ett klockrent knep gällande prissättningen – för att kunderna ska hålla sig till att endast köpa en flaska.

På grund av det hemska coronaviruset uppmanas vi att tvätta händerna oftare än vanligt och att använda handsprit. Det har lett till att många börjat hamstra just handsprit där hemma – precis som en hel del gjort med toapapper.

Ville motarbeta bunkringen

Besattheten av att bygga ett ordentligt lager med handsprit har dock lett till att det blivit en brist på den annars inte alltid så populära varan ute i butikerna. Hyllorna har gapat tomma – och många har varit upprörda över att det är slut.

Wikimedia Commons

Det är dessutom inte speciellt bra att mycket handsprit finns hos ett fåtal – i stället för att många har en del. Det problemet fick en dansk butik att agera – och dra i handbromsen.

För att motarbeta bunkringen av handsprit valde man en lite udda prissättning.

Den första flaskan kostade 40 danska kronor – men ville man köpa på sig en till, så kostade den 1 000. På en skylt skrev man dessutom anledningen till den drastiska åtgärden – att det helt enkelt blivit en bristvara.

Gav önskad effekt – direkt

Rasmus Vejbaek-Zerr, som driver affären, berättar att kunder tidigare kunde köpa fyra, fem flaskor åt gången.

– Jag försöker väcka uppmärksamhet och få människor att sluta och det fungerar verkligen. Folk tänker efter, säger han till Ekstrabladet.

Rasmus Vejbaek-Zerr

Innan den drastiska prishöjningen – vid köp av fler än en flaska – kunde hyllorna tömmas på bara några minuter, men efter att den nya skylten sattes upp tog det hela sex timmar för flaskorna att köpas upp.

Än så länge har ingen handlat mer än en flaska – precis som det var tänkt.

Jag tycker att det här var helt klockrent gjort av affären! Det viktiga är att många har handsprit – inte att ett fåtal människor har extra mycket.

Här tänkte man verkligen till – och det gav dessutom effekt. Tryck nu på dela-knappen om du håller med om att detta var en smart lösning som man även borde ta efter i Sverige!