Mattegåtan som bara genier kan lösa: Lyckas du lista ut rätt svar?

Mattegåtan som bara genier kan lösa: Lyckas du lista ut rätt svar?

I och med att vi lever i en värld där teknik sköter det allra mesta för oss så är vi i större behov än någonsin av sådant som stimulerar vår hjärna och får den att jobba.

Min mormor sitter med korsord minst en timme varje dag. Hon hävdar att det håller henne pigg – och det ligger säkerligen något i det.

Vi behöver alla träna våra geniknölar emellanåt!

Jag minns från skolan att man lätt kunde tröttna på att sitta med vanliga mattetal eller tråkiga uppgifter. Det var liksom samma sak gång på gång. Eller det kändes i alla fall så.

Därför var det alltid lite uppfriskande när man fick testa något nytt. En av våra lärare brukade avsluta lektionerna med att plocka fram olika kluringar.

Även om de byggde på vanlig, enkel matematik så var det liksom något annat – och det blev så gott som alltid en tävling kring vem som kunde lösa problemet snabbast i klassen.

Kan du lösa den?

Den här mattegåtan (nedan) får nu tusentals på nätet att slita sitt hår. Jag vet faktiskt inte varför, men en majoritet lyckas inte lösa den på rätt sätt. Trots att det inte är några konstigheter med den!

Kan du komma på rätt svar?

Okej, då ska vi reda ut detta!

44 delat på 22 är 2

2 delat på 2 är 1

1 delat på 2 är … 0,5!

Det är alltså svaret!

Det är som sagt inte speciellt många som lyckas lösa det här, så om man tycker det är enkelt kanske man borde få kalla sig mattegeni?

Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på lite hjärngympa!