Miljöaktivister stoppar tåget – får smaka på pendlarnas ilska

Att vi bryr oss om vår planets välmående är självklart viktigt, men det råder delade meningar kring hur vi värnar om klimatet på bästa sätt. Medan somliga sköter sig själva och försöker att vara så miljövänliga det går, så tar andra till betydligt mer drastiska metoder.

På senare tid har aktivistgrupper stått för demonstrationer och insatser som väckt enormt med känslor. Främst för att många tycker att de gått för långt – till exempel när en kvinna sprutade ner en McDonalds-restaurangs golv med fejkat grisblod.

Här är dock den senaste händelsen som nu skapat liv i luckan!

Den välkända klimataktivistgruppen Extinction Rebellion trotsade nyligen det rådande demonstrationsförbudet i London och manifesterade på flera olika platser i staden, skriver Daily Mail.

Bland annat i kollektivtrafiken – mitt under rusningstid.

Ber dem att komma ner

Rasande pendlare har filmat (nedan) när aktivister med hjälp av en stege klättrat upp på en tågvagn vid Canning Town Station. Man gjorde det, enligt egen utsago, för att belysa det man själva kallar för ”klimatnödläget”.

Youtube

De övriga Londonborna var inte lika förtjusta. I klippen kan man se hur pendlarna först skriker åt de två demonstranterna att komma ner, så att tåget kan åka igen – men när det inte ger effekt börjar man i stället kasta chips, dryckesflaskor och kartonger.

Youtube

En man, som uppenbarligen nått bristningsgränsen, försöker klättra upp på tåget för att få ner ena aktivisten. Han möts då av sparkar, men lyckas till slut vinna kampen och få ner demonstranten.

Engagerar miljontals

En annan pendlare tar sig sedan upp på tåget och jagar ner den andra klimatkämpen. Efter resenärernas kamp kunde alltså tåget snart åka vidare igen och ordningen återställas i rusningstrafiken, skriver tidningen.

Youtube

Videosnutten har setts av miljontals människor på nätet – och många hyllar de ilskna pendlarnas agerande. I synnerhet då det demonstranterna gjorde där och då var olagligt.

Vad tänker du om det här? Gjorde passagerarna rätt som tog ner demonstranterna från tåget? Dela artikeln för att visa vad du tycker!

Exit mobile version