Mirjanas fina hyllning – till godhjärtade P-vakten: ”Var väldigt fint”

Parkeringsvakter är ofta utskällda och bemöts sällan med värme – även om det så gott som alltid är bilisterna som har sig själva att skylla när det dyker upp en böteslapp vid vindrutan.

Om det är någon som dock kan skriva under på att det finns otroligt godhjärtade ”lapplisor” så är det Mirjana Ristic från Göteborg.

Det hon först trodde var en P-bot visade sig egentligen vara något helt annat.

Blev minst sagt förvånad

Hon hade just hämtat sina barn från en basketträning och parkerade sin bil i närheten av en restaurang på Hisingen för att köpa mat. När Mirjana Ristic sedan satte sig i bilen igen och började köra därifrån såg hon en sådan där gul lapp fladdra under vindrutetorkaren.

– Jag tänkte ”shit, nu är det ju minst 600 kronor jag kommer behöva betala”, säger hon till GT.

Bild: Flickr

När mamman stannade till för att kolla vad som stod på lappen blev hon minst sagt förvånad – i handskriven text stod det: ”God jul, köp något till dina barn. Kolla skylt, du skulle betala 850”.

Snäll parkeringsvakt🙂 Stort tack till dig där ute🌸Dela gärna

Posted by Mirjana Ristic on Sunday, November 10, 2019

– Jag blev chockad, jag har aldrig upplevt nått liknande. Att i stället för att behöva betala få ett så fint meddelande, säger Mirjana Ristic till tidningen.

”Det var väldigt fint”

Hon fortsätter:

– Det handlar egentligen inte om att jag inte behövde betala, för uppenbarligen hade jag ju ställt mig fel, utan det är mer själva gesten. Det var väldigt fint.

Mirjana skrev ett inlägg om det annorlunda ”boten” på Facebook – och reaktionerna har haglat in. Så gott som varenda en menar att parkeringsvakten verkar ha ett stort hjärta.

”En hjälte helt enkelt”, tycker en person.

”Änglar finns”, slår en annan fast.

Tycker du också att det här var fint gjort? Tryck då på dela-knappen för att hylla den här underbara parkeringsvakten!