Mormor attackeras av enorm björn på sin tomt – men 82-åringens vågade kontring får djuret att ge upp direkt

Man ska aldrig underskatta en riktig krutgumma!

Det bevisade nyligen en mormor från Japan när hon stötte på en stor svartbjörn på baksidan av sin tomt. Den 82-åriga damen sprang dock inte därifrån – utan tog i stället en vild ”diskussion” med det kraftfulla djuret.

En liten snyting i ansiktet senare och gamlingen vann det riskabla bråket.

Hur hade du agerat om du stötte på en björn på baksidan av din tomt? Hade du blivit som förstelnad, kanske svimmat, eller hade du försvarat dig mot bjässen? Sådant kan svårt att veta på förhand, men en mormor vid namn Rumiko Sasaki visste direkt hur hon skulle agera.

Matade slag mot björnen

Det var under sena eftermiddagen som damen via sin make noterade en svartbjörn när hon arbetade i sin trädgård, skriver sajten WorldOfBuzz.

Bild: Twitter/@news24ntv

Det stora djuret närmade sig sakta men säkert – men krutgumman valde att inte fly.

– Den kom rakt mot mig, säger hon i ett klipp (nedan) till news24ntv.

https://twitter.com/news24ntv/status/1284012360445788160

82-åringen skrek då till och måttade sedan ett par slag mot björnen. Den gjorde dock inget större motstånd, utan lommade iväg efter att ha träffats några gånger i ansiktet.

Vanligt med björn i området

Den modiga damen klarade sig undan med ett mindre sår i ansiktet som behövde sys.

Bild: Twitter/@news24ntv

Det är många som inte begriper hur en gammal mormor vågade stå upp på det här viset mot en vild björn, men enligt det gamla paret är det vanligt att man ser dem i området. Bara mellan april och juni år ska det ha rapporterats över 250 fall då man siktat björn.

Bild: Wikimedia Commons

Vilken otrolig krutgumma! Henne ska man inte jävlas med? Tryck nu på dela-knappen för att skicka dina styrkekramar till den här underbara 82-åringen!