Möt Elaine, 54 – världens mest piercade kvinna

Något som alltid fascinerat mig är människor som vågar gå sin egen väg och inte förhålla sig till normer och ideal. Det kan vara tufft att sticka ut från mängden, men det är imponerande när en del personer vågar ta det steget och leva ut sina sanna drömmar.

Tänk vad tråkigt det varit om alla varit likadant och sett ut som kopior av varandra. Nej, att somliga vågar vara mer extrema och tar klivet ut i rampljuset anser jag att vi ska vara glada och tacksamma över.

Även sådana människor förtjänar givetvis vår respekt!

(På Humorbibeln skriver vi inte bara om roliga nyheter, utan lyfter även fram människor och händelser som kan anses häpnadsväckande eller udda. Vi vill då vara tydliga med att poängtera det självklara – att alla får se ut och vara precis som hon eller han vill).

Världens mest piercade kvinna

Nyligen rapporterade vi om tyske Rolf som är världens mest piercade man, men finns det en kvinnlig motsvarighet? Ja, det gör det – och hon är minst lika målmedveten och driven som sin manlige metallutsmyckningskollega.

Bild: Youtube/365 Docobites

Elaine Davidson är från Brasilien, men bor numera i Skottland. Hon är 54 år och senaste relationen var med Douglas Watson. Paret gifte sig i juni 2011 – och många lyfte då på ögonbrynen med anledning av hur maken och hustrun skiljer sig åt utseendemässigt.

Hon är nämligen världens mest piercade kvinna, enligt Guiness World Records – och han har inte ett enda metallföremål fäst på sin kropp. På så vis vackert att de ändå fann varandra, men om vi då väljer att ta en närmare titt på vad som krävs för att nå det otroliga världsrekordet som Elaine lyckats med, så handlar det om hissnande siffror.

”Jag älskar livet”

År 2016, som är den senast kända noteringen, så hade hon 9 800 piercingar.

Bild: Youtube/365 Docobites

Den kroppsdel som har fått flest är vaginan, enligt sajten Peoplepill. Där nere har hon inte mindre än 500 stycken. De sitter dessutom på både in- och utsidan.

År 2012 skiljde sig dessvärre paret, men Elaine verkar ändå nöjd med tillvaron.

– Jag älskar livet och trivs med vem jag är, så jag vill bli 100 år, säger hon till Youtube-kanalen 365 Docobites.

– Mitt rekord är min själ, mitt rekord är mitt liv, mitt rekord är min kärlek.

Bild: Youtube/Michelle Heighway

Elaine berättar att många reagerar när de ser henne, men menar att det mest handlar om positiva bemötanden.

– Jag skulle aldrig döma en annan person och jag bryr mig inte om vad andra har för livsmål eller framtidsvisioner. Man ska respektera varandra oavsett. Så jag hoppas att folk tänker likadant om mig, säger hon.

Vad tycker du om det här? Gör Elaine rätt som följer sin dröm, eller är det fel? Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet (men håll god ton), eller dela vidare artikeln för att berätta vad du tänker om hennes världsrekord!