Nakenbadare grips i vattnet efter att ha viftat med snorren inför hela stranden – här är polisens klockrena reaktion

Visst kan det vara härligt att kasta kläderna när det blir för varmt, men det får också finnas gränser. En skånsk man passerade dock den – med råge.

Det var vid en populär strand i Lomma som två poliser tvingades långt ut i vattnet för att gripa en badgäst som inte hade mer än en vit keps på sig.

– Vi var ju tvungna att få tag på honom, säger ena polisen.

Det var mitt på dagen en varm onsdag på en full badstrand i Lomma som en medelålders man började dra blickar till sig. Han gick nämligen omkring helt naken ute i vattnet – med endast en vit keps på huvudet, skriver Kvällsposten.

Grep mannen 400 meter ut i vattnet

Det uppseendeväckande beteendet fick flera personer att larma polisen.

Snart kom därför två polismän till platsen och tvingades gå ut 400 meter i det långgrunda vattnet för att resolut hämta in den näckande mannen. Det hela fångades dessutom på en bild som polisen sedan lade upp på sin Facebook-sida.

På bar(!) gärning På onsdagseftermiddagen larmades polisen till en badstrand i Lomma med anledning av ett misstänkt…

Posted by Polisen Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp on Thursday, June 27, 2019

”Stort tack till er som anmälde så att resterande badgäster kunde få ro i sommarvärmen”, skrev man bland annat i inlägget som omgående fick stor spridning.

Poliserna hyllades för agerandet

Mannen kom att misstänkas för sexuellt ofredande.

– Det var flera som tog illa vid sig, säger Lars Neumann vid polisen i Lund, enligt tidningen.

Bild: Facebook/Polisen

De två poliserna har efter händelsen hyllats för sitt agerande.

– Vi var ju tvungna att få tag på honom, säger den ena polismannen till Sydsvenskan. Jag tror inte att sjöpolisen hade skickat ut en båt. Det är inte första gången jag blev blöt i tjänsten, avslutar han med ett skratt.

Känner du någon som hade kunnat åka fast för det här? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här knäppa nyheten till dina vänner! Vår svenska poliskår behöver alla hyllningar den kan få!