Niclas Norlindh: Här är 10 svenska städer som får mig att må för jävla bra

Sverige är för jävla härligt! Här finns allt från sommarpärlor till vinterparadis. Visst kan man bli lite trött på regn, rusk och mörker med jämna mellanrum, men det är bara att skaka av sig. Snart kommer bättre tider!

Något av det bästa som finns är att åka runt i vårt avlånga land och besöka nya städer, träffa goa människor och bara njuta. Det borde man göra betydligt oftare, men nästan varje gång som jag kommer till en plats i Sverige jag tidigare aldrig besökt, så blir jag otroligt väl bemött.

Visst kan man gnälla på saker och ting som politik, kriminalitet och vårdköer – men det är så fan mycket roligare att se livet positivt.

Därför tänkte jag nu, utan inbördes ordning, lista 10 svenska städer som får mig på för jävla bra humör!

Falun

Jag har aldrig någonsin varit där, men människorna härifrån snackar så jävla gött. Det måste ju vara Sveriges mysigaste dialekt? Utan tvekan, om du frågar mig. Sedan har jag bara hört bra saker om staden. Nej, mitt nyårslöfte är att besöka Falun under 2020 för att testa om fatölen där smakar lika bra som på andra platser i Sverige.

Mjölby

Personerna härifrån låter ju helt jävla lobotomerade, men samtidigt goa och glada. De är ju helt underbara! Jag har varit här en gång. Det var en tisdag. Jag och tre vänner satte oss på ett öl-hak som hette Vattenhålet. Det stängde vid 23, men bara för att man fick besök från Göteborg så valde ägarna att hålla öppet till 01. Vilka gubbar! Karaoke: sjöngs.

Bild: Wikimedia Commons

Stockholm

Jag vet, stockholmare sägs vara dryga, stressade och lite tråkiga. Så är det säkert ibland, men vad fan – staden är fortfarande otrolig. Den ligger på en jävla massa öar – bara en sådan sak. Det finns en massa vattendrag som man kan ta en kall öl vid. Alla vet vi ju hur förbannat gott det smakar. Att driva med 08:or är dessutom rätt kul!

Sölvesborg

Var på deras stadsfest under en helg. Det var helt jävla otroligt. Förutom att de har norra Europas längsta gång- och cykelbro (wow!) så har de också Sveriges garanterat skönaste näringslivschef. Stefan Olofsson heter han. Bara namnet får ju en att trilla av stolen. Att han sedan är världens bästa människa gör ju inte saken sämre. Per-Anders på Shady Burgers är ingen dålig gubbe det heller! Blekingedialekten kan vara lite svår att förstå sig på efter ett par bira, men när polletten väl trillar ner så baxnar man. Om du inte varit där – packa väskan nu!

Bild: Wikipedia

Karlstad

Värmlänningar känns för jävla snälla. Kanske är det på grund av hur kul de låter. Blir de aldrig förbannade? Tror fan inte det. Norrstrands pizzeria är en riktig klassiker – likaså bargatan vid torget (Sveriges bartätaste gata, wow). Där har man hinkat ett par kannor under sina besök. Kaffelukten som omger staden är också jävligt go. Det enda kassa är väl hockeylaget – Färjestad ger jag inte mycket för.

MISSA INTE: Den 31 januari åker gänget bakom Den som skrattar förlorar ut på en 23 timmar lång kryssning på Östersjön. Det blir massa ordvitsar, fest, härligt mingel och mycket mer. Boka din biljett här!

Kalmar

Bodde här under tre år. Stortorget och Larmtorget – vilka jävla pangtorg! Det ena är mer gammeldags och har en stor kyrka. Det andra är fyllt till bredden av goa barer där man utan bekymmer kan läska strupen mer än fuktig. Det är inte få gånger som man vinglat ut från Krögers på småtimmarna. Kanon att under somrarna kunna sticka över till Öland på under en halvtimme. Ölandsbron – Sveriges bästa bro?

Bild: Wikipedia

Hässleholm

Varit här en gång under ett tågbyte – varade cirka 45 minuter. Gick och tog en kall öl på vad som kändes som stans enda uteservering. Den var dock helt knökfull – säger allt. Några lokala förmågor bjöd oss på ”fanta-grogg”. Sedan frågade de om vi ville följa med på fest. Kunde tyvärr inte stanna – livets kanske hittills största misstag.

Gävle

Var här under stadsfesten sommaren 2018. Det var inte dåligt tryck – det kan jag säga. Fanns en jävla massa öl-tält och överförfriskade 50-plussare. När man tog en bira i solen på Brända Bocken var det ju så att man fick nypa sig själv i armen. De högst vaga minnena från karaokehaket Bilagan kommer jag fan aldrig att glömma.

Bild: Wikimedia Commons

Visby

Raukarna någon timme bort – vilka jäkla sjyssta stenar det är alltså. När jag går förbi Kränkus legendariska te-handel slås jag alltid av vilket sjukt namn det är, men samtidigt golvas jag av den hysteriskt goda doften. Känns som att man är utomlands. Här har man varit dyng-rauk flera gånger, hehe. Gotlänningar snackar riktigt gött – går inte att sluta skratta när de pratar om den där ringmuren.

Göteborg

Det är ju alltid lika underbart att komma till Göteborg! Människorna här är lite goare och gladare än på andra platser. Nere vid hamnen är det omöjligt att vara på dåligt humör. Det är för jävla underbart. Det är också min hemstad, så lite färgad är man nog. Samtidigt är det otroligt gött att gå från uteservering till uteservering en solig dag på Avenyn. Jag säger bara ett ord – wow! Vilken jäkla grej! Sveriges verkliga framsida – och de usla skämtens riktiga hemvist. Det här är tamejfan Sveriges bästa stad!

Vet du förresten vad den kampsportsintresserade göteborgaren sa när engelsmannen ville smaka på hans godis? Take-one-då…

Bild: Pixabay

Det var mina favoritstäder i Sverige. Håller du med?

Vill du även ha några ordvitsar på köpet kan du kolla in Den som skrattar förlorar-avsnittet i spelaren här nedanför!

Tryck nu gärna på DELA så att även dina vänner får läsa om det här!