Nu finns äntligen en ”organisation” för alla som avskyr koriander – med över 220 000 medlemmar

Alla har vi något från matriket som vi inte klarar av att äta.

Själv har jag svårt för kall fisk – och det kan ju ställa till det på en del tillställningar och högtider som jul, midsommar och påsk. Tanken av sill får det att krypa i hela min kropp.

Något som man hör om betydligt oftare är människors hatande av koriander. ”Det smakar tvål” är ofta anledningen – och det har flera gånger rapporterats om att förklaringen till att man känner så kan bero på genetik.

En stor fördel med internets utveckling är att det skapats grupper, bland annat på Facebook, i vilka man kan dela med sig av specifika intressen och tankar. Likasinnade kan mötas och bli vänner, eller bara få stöd i sina åsikter.

Delar tatueringar med koriandertema

Är du en av de som avskyr koriander?

Bild: Shutterstock

Då finns en ”stödgrupp” på Facebook – med över 221 000 medlemmar. Den heter ”I hate coriander” och har samlat människor från världens alla hörn med den gemensamma nämnaren att alla hatar koriander.

Här delas tatueringar, roliga bilder och annat där allt fokuserar på den avsky man unisont verkar känna för den åsiktsframkallande örten.

Bild: Facebook/I Hate Coriander

Gruppen skapades av Jack Bailey från Australien, skriver Ladbible. Sedan dess har den blivit så pass stor att man nu valt att börja sälja souvenirer som tröjor, kapsylöppnare och klistermärken.

Finns en gen som styr

Jag tror ni förstår vad det handlar om vid det här laget – varenda pryl som säljs basunerar ut det nu välkända budskapet att koriander är hemskt.

Bild: Facebook/I Hate Coriander

När företaget 23andMe genomförde en undersökning med 50 000 deltagare angående hur man tycker och tänker kring den här örten, så kom man fram till den intressanta slutsatsen att det verkar finnas en gen i våra kroppar som bestämmer huruvida vi älskar koriander eller tycker att det smakar tvål, skriver sajten.

Det kan, med andra ord, vara så att det inte är något vi själva styr över. Därför är det här en fråga som delar mänskligheten i två läger – de som älskar koriander och de som hatar det.

Känner du någon som borde gå med i den här korianderhatande gruppen? Tagga då den personen på Facebook, eller Dela vidare artikeln till dina korianderhatande vänner!