Nu kan du bo inuti en gigantisk potatis: Titta in genom dörren och imponeras av mästerverket

.

Vem har inte drömt om att bo inuti en enorm potatis?

Även om det inte varit något som tagit upp ens tankegångar, så låter det väl i alla fall som en häftig fantasi?

Nu kan det också bli verklighet. I den amerikanska delstaten Idaho, som är välkänd just för sin potatisproduktion, kan man nu på vanligt hotellmanér betala för en vistelse – i en gigantisk potatis.

Kostar cirka 2 300 kr per natt

Det är givetvis ingen riktig potatis, utan den är byggd av stål, plast och betong som en hyllning till det omtyckta mattillbehöret.

Bildkälla: Airbnb

Hotellet väger 6 ton och det kostar 200 dollar, strax under 2 000 kr, att hyra den för en natt. Sedan tillkommer en serviceavgift samt skatt som gör att slutpriset landar på cirka 2300 kr.

Bildkälla: Airbnb

Jättepotatisen är placerad på ett stort fält i området South Boise. Från platsen kan man blicka ut mot de majestätiska Owyhee-bergen

Bildkälla: Airbnb

Även om man kanske kunnat hoppas på att sängen var gjort av potatismos eller pommes, så är det slående hur stilren och snygg den här skapelser är på insidan. Det är omöjligt att inte bli lite förvånad när man genom bilder får titta in genom dörren.

Bildkälla: Airbnb

Har en eldstad

Inuti potatisen finns en dubbelsäng, ett badrum, ett pentry, en eldstad – och boendet är dessutom utrustat med luftkonditionering.

Bildkälla: Airbnb

Den enorma rotfruktskopian är 8,5 meter lång, strax under 4 meter bred och har 3,5 meter mellan golv och tak.

Bildkälla: Airbnb

Här kan du, via Airbnb, boka din hotellnatt – inuti en potatis!

Bildkälla: Airbnb

Men det gäller att ha framförhållning – många nätter i sommar är redan uppbokade.

Här hade jag absolut velat bo en natt – vilken häftig upplevelse! Tagga nu din mest potatisälskande vän, så att ni kan planera in den här vistelsen tillsammans!