Ny forskning: Att dricka rödvin gör dig lyckligare och mindre stressad

Något av det bästa som finns är att ta ett glas rödvin!

Alla kanske inte håller med, man vi är i alla fall många som gillar att smutta på ett gott Merlot eller Pinot Noir till en härlig köttbit – eller bara i mysigt sällskap.

Men kände du till att det faktiskt kan vara bra för vår mentala hälsa att dricka rödtjut? Så är det faktiskt, enligt en ny studie.

Undersökningen, som publicerats i den medicinska tidskriften Neuropharmacology, visar att rödvin kan hjälpa till att motverka depression.

Bild: Pexels

Forskare från University of Buffalo och Xuzhou Medical University kom fram till den här slutsatsen då man såg att antioxidanten och växtpolyfenolen resveratrol, som det finns gott om i rödvin, var effektiv för att minska ångest och stress hos möss.

”Effektivt alternativ till medicin”

Det sker genom att resveratrol hjälper till att blockera spridningen av ett enzym kopplat till den delen av hjärnan som triggar stress och ångest. Man kunde dessutom påvisa att antioxidanten, som finns i röda vindruvors skal som ett försvar mot bakterier och svampar, har flera positiva effekter på våra neurologiska processer.

Resveratrol kan vara ett effektivt alternativ till medicin när man ska försöka behandla patienter som lider av depression eller ångest”, säger Ying Xu, en av studiens huvudförfattare, enligt Science Daily.

Bild: PxHere

Så känner du dig lite nere? Ta bara ett glas rödvin! Det kan vara den enkla lösningen!

Givetvis ska man dock ta sådant här med en nypa salt. Det är nog inte riktigt så lätt som att depression lindras bara av att man halsar rödtjut. Alkohol ska dessutom alltid drickas med måtta, men självfallet är det intressant att forskare kommer fram till den här typen av upptäckter.

LÄS MER: Att dricka rödvin med sina vänner förlänger livet

Den här nyheten ska jag nog faktiskt fira i kväll! Vet ni hur? Givetvis med ett glas rödvin! Då blir man ju troligen på bra humör också!

Älskar du också gott rödvin? Tryck då på dela-knappen för att sprida den här underbara nyheten vidare till dina vänner!