Ny forskning: Gillar du också rödvin och choklad? Grattis! Då får du ett längre och lyckligare liv

Det finns få saker jag gillar så mycket som att unna mig en gott glas rött och en rejäl bit choklad efter en lång dag.

Att unna sig något gott är dock ofta förknippat med lite dåligt samvete, eftersom man sedan barnsben fått höra att vin, choklad och öl är onyttigt.

Men enligt den här studien kan jag, och säkerligen många fler, pusta ut och njuta av ett glas vin med gott samvete.

Enligt en studie gjord vid universitetet i Warsawa så lever man längre om man tar sig en öl, ett glas vin eller en bit choklad emellanåt.

Hemligheten ligger i det som kallas för antioxidanter. Frukt, grönsaker och te innehåller höga halter av antioxidanter men också rödvin, öl och choklad.

Motverkar inflammationer

Antioxidanter motverkar inflammationer i kroppen och studien, där 68 00 människor deltog, visade att de som åt mycket antioxidanter löpte hela 20 procent mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar än andra deltagare i studien.

Förlänger livslängden

– Följer man en diet med mycket antioxidanter så minskar man inte bara risken för hjärt- och kärlsjukdomar utan man kan även förlänga sin livslängd, säger Joanna Kaluza, som ledde studien enligt sajten Ladbible.

Detta innebär såklart inte att man hälla i sig vin och öl då det medför stora risker. Men däremot behöver man inte längre ha dåligt samvete över att man kanske tar ett glas vin extra till middagen!

Bildkälla: Pixabay

Var inte snål nu, tryck på dela-knappen så alla dina vänner får ta del av de här underbara nyheterna!

 

Läs mer om...