Ny forskning: Hälften av oss använder samma underkläder i minst 2 dagar

Att byta och tvätta kläder är en självklarhet, men det kan råda delade meningar kring hur ofta man bör göra det. Medan somliga byter om efter bara några timmar finns även de som kan ha samma plagg i flera dagar.

Dels har det att göra med hur våra kroppar fungerar, om man svettas mycket eller lätt känner sig ofräsch, dels handlar det givetvis om hur noggrann man är kring sin hygien och sådant där.

Det vanligaste förhållningssättet är nog att ha samma kläder under en dag, men nyligen kom det en undersökning som garanterat kommer få många att höja på ögonbrynen. Eller så avslöjas bara våra egna hemligheter?

Det är en studie som klädföretaget Tommy John genomfört på 1 000 amerikaner. Det mest chockerande man kom fram till var att 45% av deltagarna – alltså drygt hälften – använder samma underkläder i två dagar eller mer, skriver USA Today.

Låter ganska äckligt

Resultatet av undersökningen har nu skapat rubriker världen över!

Bildkälla: Reddit

Men tycker du att två dagar med samma trosor eller kalsonger lät mycket? Hela 13% svarade att de använder samma underkläder i minst en vecka. Även om man försöker vara ganska öppensinnad kring olikheter, så måste jag medge att det låter ganska äckligt.

Män är dock synnerligen skyldiga till den relativt höga noteringen. De är nämligen 2,5 gånger mer troliga än kvinnor att använda samma underkläder i en vecka eller mer.

Så ofta bör man köpa nytt

Vidare så medger 38% av deltagarna att de inte vet hur gammalt deras äldsta par trosor eller kalsonger är. 46% har haft samma underkläder i minst ett år.

Wikimedia Commons

Det är viktigt att uppgradera din underklädeslåda mellan var sjätte och tolfte månad. Då håller man sig sannolikt borta från hälsorisker som skadliga bakterier”, skriver Tommy John i ett utlåtande.

Kvinnor måste vara särskilt noggranna eftersom de löper större risk än män att råka ut för hälsofaror på grund av orena underkläder”, berättar företaget.

Det är alltså så här det ligger till. Att hela 45% har samma underkläder i minst två dagar kom faktiskt som en riktig chock för mig. Tryck nu på dela-knappen, så att även dina vänner får veta det här!