Forskarnas nya varning: Kemikalier i teflonpannor får mäns penis att krympa

Forskarnas nya varning: Kemikalier i teflonpannor får mäns penis att krympa

Dietister och experter varnar oss ofta för att äta för mycket av vissa saker – exempelvis socker eller friterad mat. De flesta råden bör säkerligen tas på allvar, men samtidigt är det många av oss som slarvar för att låta apriten och suget ta överhanden.

Nu kommer dock ny forskning som tyder på att något är värre än man tidigare befarat – i alla fall för män och de som hävdar att storleken har betydelse.

 

Det är i en italiensk studie som forskaren Andrea Di Nisio och hans kollegor vid University of Padua genom flera laboratorieexperiment kommit fram till att kemikalier i så kallade ”non stick”-pannor – huvudsakligen sådana i teflon – kan leda till att mannens penis krymper med upp till 1,3 centimeter.

Flera stora sajten, bland annat Ladbible och IFL Scenice, har skrivit om den häpnadsväckande upptäckten.

Bild: Pixabay

Rapporten publicerades i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism och visar på att en mans penis kan minska om hans mor under graviditeten utsatts för höga halter av de kemikalier (PFC) som är vanligt förekommande i främst teflonpannor.

Togs bort 2013

Det kan dock ha liknande effekt även efter graviditeten. Studien visar att tonåringar som växer upp i miljöer där den här typen av kemikalier existerar i hög grad också kan påverkas. Man kom fram till att penisarna hos män som har vanligt förekommande kontakt med PFC-kemikalierna var 12,5 procent kortare och 6,3 procent tunnare än hos genomsnittsmannen.

Bild: Shutterstock

Den enligt studien giftiga substansen existerar emellanåt även i vattentäta kläder – och kan ha en testosteronreducerande effekt. PFC-kemikalierna togs, tack och lov, bort från produktionen av teflonpannor under 2013.

I studien undersökte man penisarna hos 383 män med en medelålder på 18 år.

– Problemets magnitud är alarmerande, säger Andrea Di Nisio enligt Ladbible. Det berör en hel generation individer från 1978 och framåt.

Nu tänker i alla fall jag kasta alla mina gamla teflonpannor där hemma! Det är ju faktiskt lika bra att vara på säkra sidan!

Tryck nu på DELA för att skicka vidare den här viktiga varningen till dina vänner!