Ny forskning: Kvinnor som lever med fula män är betydligt lyckligare

Ny forskning: Kvinnor som lever med fula män är betydligt lyckligare

Alla människor är vackra på sitt sätt – det är i alla fall min bestämda åsikt.

Samtidigt är det givetvis så att vissa personer, generellt sett, anses mer attraktiva än andra. Det baseras mycket på samhällsideal, men tack och lov ställer ju inte alla upp på dessa.

Alla måste ju inte vara vältränade och ha ett snyggt hårsvall. En vinnande personlighet är dessutom minst lika viktigt. Ska man leva tillsammans räcker det inte att det finns en fysisk attraktion – man måste kunna ha roligt också och njuta av det sociala utbytet.

De allra flesta vill dock självfallet leva med någon de anser vara en riktig pudding, men nu kommer ny forskning som tyder på att en annan riktning faktiskt kan vara betydligt smartare.

Om du enligt samhällsnormen kan betraktas som oattraktiv och är man – då är din nuvarande eller blivande partner extra lycklig. Det här slås fast av relativt ny forskning vid Florida State University och Southern Methodist University, enligt tidningen Idependent.

I studien har man djupintervjuat 113 heterosexuella, nygifta par i staden Dallas i USA. Samtliga deltagare var mellan 20 och 30 år – och har varit äkta makar i mindre än 4 månader.

Bild: Pixabay

Paren fick främst frågor om kost och kroppsform. De fotograferades dessutom av forskarna som betygsatte personernas attraktivitet på en skala mellan ett och tio baserat på ett antal parametrar.

Forskningens resultat visade att män som anses vara mindre attraktiva än sin fru ansträngde sig betydligt mer för att tillfredsställa sin partner på olika sätt. Bland annat genom att utföra hushållsarbete, köpa presenter, bry sig om sitt utseende och jobba på att prestera bättre i sänghalmen.

Det här gör, enligt studien, kvinnan mycket lyckligare.

Bild: Shutterstock

Forskarna studerade även hur det såg ut i relationer där mannen bedömdes vara den mer attraktiva av de två – och enligt studien ledde det nästan enbart till negativa effekter för förhållandet.

Kvinnan kände sig då extra tvungen att äta nyttigt och träna mycket för att göra sin partner glad. Det kunde då leda till diverse konflikter, enligt rapporten.

Flavio Briatore och hans tidigare flickvän.

Så är du kvinna och singel – dags att leta upp en mindre attraktiv man. Männen, å sin sida, bör alltså satsa på de riktiga puddingarna!

Det här ska givetvis tas med en stor nypa salt, men jag kan samtidigt inte låta bli att tycka att den här typen av forskning är rätt intressant – och den här nyheten fick mig dessutom att dra rejält på smilbanden!

Jag skulle säga att jag är mindre attraktiv än min flickvän, men ska man gå på den här rapporten så är det ju jättebra för vår relation!

Snåla inte nu, DELA det här med dina vänner!