Ny forskning: McDonalds pommes frites kan bota skallighet hos män

Ny forskning: McDonalds pommes frites kan bota skallighet hos män

Med åren förändras kroppen – det får man helt enkelt bara acceptera. Men en del av oss försöker på olika sätt att stoppa exempelvis hyns åldrande. Både spänstighet och hårväxt kan förändras när huden varit med oss ett bra tag.

Även om den ganska ofta byts ut så är det svårt att som 60-åring se ut som 18 bast i hyn.

Men det finns givetvis något vackert även med åldrande. Vissa väljer dock att ta till olika medel för att dämpa förändringen något. Det kan vara alltifrån att köra med salvor och krämer till plastikoperationer.

Men nu visar en studie på ett nytt sätt för att påverka ett symtom som kan bero på ålder – nämligen skallighet.

För de flesta av oss noterar nog med åren att det blir lite tunnare uppe på huvudet. För somliga börjar det märkas redan i 20-årsåldern, medan det dröjer betydligt längre för andra. Vissa hävdar att tunnhårighet är ett tecken på manlighet, men det råder samtidigt delade uppfattningar om den saken. Det där kan vi lämna därhän.

Nu har dock ett japanskt forskarteam, som tittat på stamceller, upptäckt att ingredienser i världskända snabbmatskedjan McDonalds pommes frites kan reducera skallighet.

NY Post

Det är forskare från Yokohama National University som upptäckt att ämnet dimetylpolysiloxan, som är en slags silikonolja, kan användas för att producera hårsäckar på möss.

Ämnet används av McDonalds för att motverka stänk vid tillverkningen av deras berömda pommes frites, men kan alltså – enligt studien – även hjälpa till att bygga hårsäckar.

Kan motverka skallighet

Forskaren Junji Fukuda:

– Det har fungerat väldigt bra. Det har visat sig att vara ett säkert tillvägagångssätt och det bygger hopp inför framtiden. Vi hoppas att studien ska bidra till att motverka skallighet och det finns nu redan data som tyder på att vi är en god bit på väg, berättar han i studien.

Det kanske inte är så enkelt som att masskonsumtion av pommes frites gör att håret börjar växa lavinartat på huvudet igen – men studien visar trots allt att ett ämne som används vid tillagningen hos McDonalds har en tydlig effekt på möss.

Då ska det tydligen också finnas väldigt goda förhoppningar om att det även ska kunna appliceras på människor.

Jag tycker i alla fall att det här var väldigt positiva nyheter. Ett besök på McDonalds kan inte bara bota hunger, utan kanske även skallighet! Tryck nu på dela-knappen för att sprida den här viktiga informationen vidare!