Ny spindelart får mänskligt kött att ruttna – gömmer sig i både möbler och kläder

Något av det vidrigaste som finns är spindlar. I alla fall om man frågar mig.

Vi har dock alla olika saker som vi är rädda för. Det kan handla om allt från höjder till speciella djur eller mystiska fenomen.

Ingen kan nog dock må bra av insikten att det nu upptäckts en ny spindel i Mexiko – som får mänskligt kött att ruttna. Den gömmer sig i både kläder och möbler, skriver Daily Mail.

Ja, forskare på National Autonomous University of Mexico har alltså upptäckt en ny spindelart som kommer få alla människor med lätt insektsrädsla att skaka. Det värsta är att den med ett bett kan få ens kött att ruttna och infektionen kan sprida sig upp till hela 40 centimeter.

Är inte speciellt vanlig

Den är dessutom inte skygg för människor, utan drar sig till tyg och kan gömma sig i både möbler och kläder. Till sitt yttre sticker den inte ut från vissa andra spindlar, men en attack från den här besten kan alltså få vidriga följder.

Bild: Shutterstock

I och med att det anses vara en ny upptäckt så tror man inte att den är speciellt vanlig. Det är dessutom så att den bara påträffats i staden Tlaxcala och närliggande regioner, skriver Daily Mail.

Det är professor Alejandro Valdez-Mondragon och hans elever Claudia Navarro, Karen Solis, Mayra Cortez och Alma Juarez som presenterat den intressanta upptäckten.

”Viktiga för ekosystemet”

”Vi förser dem omedvetet med värme, fukt, mat och ett hem, vilket också innebär att vi kan stöta på dem hemma. De är dock viktiga för ekosystemet genom att leva på insekter”, säger Alejandro Valdez-Mondragon.

Bild: UNAM

Den nya besten ingår i spindelfamiljen Loxosceles. Av de 140 arter som den innefattar lever hela 40 i Mexiko. Det gör landet till en spindelfobikers värsta mardröm.

Med andra ord – är du rädd för de vidriga krypen, res inte dit!

Känner du någon som är rädd för spindlar? Tagga då den personen på Facebook, så att han eller hon varnas för det här! Eller DELA vidare den här viktiga nyheten!