Nya drinken med julig touch – nu kommer Gin & Tonic Glögg

Julen närmar sig med stormsteg – och givetvis blir det inget bra firande utan rätt tillbehör.

För många är just dryckerna, i kombination med julbordet, det viktigaste under årets kanske största högtid.

Nu kommer dessutom en nyhet som kan förgylla julfirandet i många hem – Gin & Tonic Glögg.

Jag minns oerhört väl när man var liten och verkligen längtade efter att matbutikerna skulle börja sälja julmust. Det var då man kände att den stora högtiden började närma sig på riktigt.

Med åren har kärleken till julmust visserligen bestått, men intag av andra juliga drycker har också blivit allt mer intressanta. Sedan jag fyllde 18 har både glögg och julöl varit en självklarhet – och för många är ju firandet av Jesus födelse en tid för att främst äta och dricka gott.

Men allt kan givetvis inte vara kopplat till den traditionella julen. Självklart händer det att det slinker ner en whisky eller gin & tonic under julfirandet. Med måtta, givetvis – men det kan vara väldigt trivsamt mot kvällen när julklappar är utdelade och man myser med tända ljus.

Kostar 150 kronor

Till 2017 års julfirande kommer dessutom en nyhet som för samman det bästa av två världar. Stockholms Bränneri lanserar den 15 november Gin & Tonic Glögg.

Man kommer till en början att släppa 500 flaskor – och efterfrågan väntas vara så stor att man måste beställa sitt exemplar på förhand. Det gör man på bränneriets egen hemsida från och med 10 november.

De har redan sin Dry Gin och Oak Gin med smak av långpeppar och apelsin i Systembolagets sortiment – och nu lanserar alltså Stockholms Bränneri sin tredje smak.

Det är en tolvprocentig glögg som är baserad på deras egna Dry Gin och Swedish Tonics tonickoncentrat och kommer i en flaska på 50 centiliter som kostar 150 kronor.

Glöggen bör serveras varm – och som tillbehör, att lägga i, rekommenderas exempelvis en kvist rosmarin och lingon.

Personligen tycker jag att det här låter hur spännande som helst. Att testa nytt och att våga experimentera lite med drycker är oerhört roligt. Om man älskar glögg och drinken gin & tonic känns det här som ett absolut måste – och jag vet vad jag tänker göra när listan för förköp öppnar…

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen för att sprida den här viktiga nyheten vidare!