Nya drömjobbet: Ät obegränsat med glass – och få betalt

Tänk att få göra något man älskar som arbete! Visst, de flesta av oss trivs jättebra på sina nuvarande jobb och är supernöjda med det.

Men tänk att få njuta hela dagen lång.

Nu kan drömmen bli sann – en glassbutik vill nu anställa någon vars enda arbetsuppgift är att äta glass i solen, skriver danska BT.

Enligt Ronny Salomonsson, som driver glassbaren Paradis Is i danska staden Köge, så förknippar många unga idag jobb med att slava långa timmar under en hård chef. Detta vill han råda bot på. Därför utlyser han nu en helt unik tjänst till sin glassbar.

”Ska vara roligt att jobba”

Tjänsten går helt enkelt ut på att sitta utanför glassbaren och äta glass, något som gör en till expert.

– Det är väldigt många som kommer in och undrar vilka smaker vi har i disken och om de är goda. Den här personens uppgift blir att vägleda dem genom att ge sina åsikter om vilka glassmaker som är goda. Det ska vara roligt att jobba och på det här jobbet får man dessutom njuta av massor av glass under tiden, säger Ronny Salomonsson till BT.

Bildkälla: slicesconcession.com

”Får se hur kreativa folk är”

Sedan Ronny lade ut annonsen under söndagen har ansökningarna haglat in och Ronny har ännu inte tittat igenom dem, ansökningarna stänger inte förrän 10 februari.

– Det är ju ett annorlunda jobb. Vi får se hur kreativa folk är i sina ansökningar men det finns många att välja bland, säger Ronny till BT.

Någon avundsjuka från de andra i glassbaren räknar Ronny inte med.

Två arbetspass i veckan

– De andra kommer nog att se på det som ett vanligt jobb. De som redan jobbar här väljer själva när de vill komma in och jobba så de är nog nöjda, säger Ronny till BT.

För att kunna söka jobbet måste man vara mellan 16 och 99 år samt kunna jobba två arbetspass i veckan från och med maj månad.

Tänk vilken dröm att få äta glass dagarna i ända! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får de här underbara nyheterna!