Nya drömjobbet: Tjäna 4 000 kr om dagen – på att äta himmelska kakor

Det svenskaste som finns är nog att fika.

Det blir ju inte heller bättre än att få sätta på kaffet, ta fram nygräddade bullar och duka fram allting på ett trevligt fat – för att sedan servera till vänner och bekanta.

Det är riktig livskvalitet som dessutom ger en välbehövlig paus från stress och rutiner i vardagen.

Nu kommer dock en arbetsuppgift som kan få en att längta efter att jobba igen, eller vad sägs om att tjäna över 4 000 kronor om dagen – på att äta smarriga kakor?

Det är brittiska företaget Maryland Cookies som nu är på jakt efter sin nästa kaktestare. Man är dessutom beredda att betala 350 pund – motsvarade strax över 4 000 kr – för ”besväret”.

Ja, du läste rätt – man kan alltså tjäna bra pengar på att äta nybakade kakor.

Så ansöker man

Men vänta lite, det blir faktiskt ännu bättre. Den lyckliga människan som får den här arbetsuppgiften för en dag kommer dessutom få skapa sin egen kaka och testa den efter att den skapats. Det här är ju inte riktigt klokt!

Bild: Amazon

Hur gör man då för att ansöka om rollen som Marylands kaktestare?

Det är faktiskt enkelt. Allt du behöver göra är att gå till Airtaskers hemsida, tryck på ”Make an offer” intill rätt erbjudande och beskriv sedan hur långt du är villig att gå för en Maryland-kaka. Det kan handla om allt från att gå naken en hel dag på jobbet till att sjunga opera inne i mataffären. Ju galnare idé, desto bättre – det verkar vara förhållningssättet.

Får åka till fabriken

Den som lyckas övertyga Maryland om att han eller hon är deras störta supporter kommer att tillsättas för den ärofyllda positionen och då bli inbjuden till att spendera en heldag på företagets fabrik i Skottlands huvudstad Edinburgh.

Bild: Wikimedia Commons

Rachael Rayner, varumärkesansvarig på Maryland, säger enligt The Mirror:

– Det är viktigt för oss att vi hela tiden är innovativa och ser till så att Marylands kakor fortsätter vara de godaste på marknaden. Kundernas åsikter är viktiga, så vi är väldigt exalterade över att bjuda in den vinnande kandidaten till vårt bageri.

Bild: Shutterstock

Att få betalt 4 000 kronor – för att äta himmelska kakor en hel dag! Det blir ju faktiskt inte bättre!

Ansökan är öppen till och med 26 juli.

Känner du någon som borde söka det här? Tagga då det kakmonstret på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina fikaälskande vänner!