Nya jobbet: Tjänar över 200 000 kronor – för att titta på porr

När jag var ung så minns jag hur spännande det var att hitta ”vuxentidningar” vid någon skogsglänta. Oftast var de ditslängda av någon äldre som bodde i området och inte ville ha dem längre.

Nuförtiden finns dock nästan all porr på internet och tillgänglig för vem som helst med en internetuppkoppling.

En av världens största porrsajter, Pornhub, har nu gett forskare cirka 250 000 kronor för att forska i fenomenet internetporr, skriver sajten 9gag.

Forskarna är tre till antalet och består av två psykologiprofessorer och en doktorskandidat. Tillsammans ska de, ur en hälsosynpunkt, se vilken effekt porr har på oss människor.

Får 225 000 kronor för porrtittande

Pornhub, en av världens största porrsajter, ligger bakom forskningsprojektet. Sajten vill ta ansvar för hur vi konsumerar porr och har skänkt 25 000 dollar, motsvarande cirka 225 000 kronor, till forskningsprojektet.

Bildkälla: Shutterstock

Hälsosammare sexliv

Målet med forskningsprojektet är att undersöka porrtittande ur flera aspekter, till exempel medicinska och sociologiska, för att se om porr kan leda till ett lyckligare och mer hälsosamt sexliv eller om det är tvärtom – att konsumenten får en skev bild av sex.

– Porr är numer en vardagsgrej, men vi har inte tänkt så mycket på konsekvenserna av det ännu, säger Omri Gillath, psykologiprofessor.

År 2017 hade sajten Pornhub 28.5 miljarder besök.

Var inte blyg nu, dela det här med någon som gärna hade velat ha det här jobbet!

 

Läs mer om...