Nya lagen förbjuder alkohol – då kontrar restaurangen med genial lösning som blåser polisen

Ibland blir saker och ting helt enkelt inte som man tänkt sig. Då är det viktigt att kunna vara kreativ och att hitta nya lösningar på problemen som uppstår. På så sätt kan du ibland få ordning på den tilltrasslade tillvaron igen.

Genom åren har vi fått se massvis av klockrena bevis på att en jobbig sits snart kan förbytas i något helt annat. Så länge man låter sina geniknölar arbeta är människans förmåga för att lösa bekymmer nästan oändlig.

Det är kanske därför uttrycket ”Inget ont som inte för något gott med sig” kommit till?

I Indien har högsta domstolen sedan en tid beslutat att ingen alkohol, varken i butik eller på restaurang, ska få säljas inom 500 meters avstånd från en motorväg. Det här för att motverka alkoholrelaterade trafikolyckor.

Bestämmelsen har nu lett till att massvis av verksamheter fått stänga ner, men det finns även de som inte ville ge sig så lätt. Det går som bekant att hitta lösningar på det mesta om man lägger manken till.

Hittade lösning

Aishwarya Restobar, som en restaurang i området Kerala heter, kom genast på en kreativ lösning på sitt problem. Man valde helt sonika att sätta upp en nästan 300 meter lång labyrint mellan vägen och deras servering.

Det innebär att besökarna måste ta sig totalt 500 meter från motorvägen innan de kommer fram till stället – och det gör i sig verksamheten fullt laglig.

Wall Street Journal

Det hela blir dessutom ganska så komiskt då man i berusat tillstånd eventuellt hade haft svårt att hitta tillbaka till vägen när man ska ta sig ut ur restaurangens labyrint. Så det blir ju nästan som att slå två flugor i en smäll för att motverka alkoholrelaterade trafikolyckor.

Jag tycker i alla fall att det här är helt briljant – och det är framför allt ett kreativt sätt från restaurangen för att man ska kunna fortsätta att bedriva sin verksamhet.

Punjab Kesari

Bilderna på den kreativa och närmast geniala lösningen har på senare tid spridits som en löpeld på nätet. Inte så konstigt – det här måste ju vara helt unikt!

Snåla inte nu, DELA det här med dina vänner!